Fantasztikus desszertek

Citromostiramisu

Citromos tiramisu

Hozzávalók
A krémhez
3 db
tojás
80 g
kristálycukor
500 g
mascarpone
1 mk
vaníliaaroma
1 db
citrom reszelt héja
A citromos sziruphoz
160 ml
víz
80 g
kristálycukor
1 db
citrom héja
0.5 db
citrom leve
90 ml
limoncello
Az összeállításhoz
kb. 25 db babapiskóta
1 üveg
lemon curd
(320 g-os kiszerelés)

Elkészítés

A citromos tiramisu krémjéhez a tojásokat és a cukrot összekeverjük, vízgőz fölött jól felmelegítjük, majd magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. A mascarponét felverjük a vaníliaaromával és a citrom reszelt héjával, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal. 

A sziruphoz a vizet összeforraljuk a cukorral, majd mehet bele a zöldséghámozóval lehúzott citromhéj, a citromlé és pár perc forralás után a limoncello is.

Jöhet is a tiramisu összeállítása. A tál aljára kenünk egy kevés krémet, majd jöhet egy sor szirupba áztatott babapiskóta, erre egy kiskanállal eloszlatva egy kevés lemon curd, majd ismét krém, egy réteg babapiskóta, lemon curd, krém és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére zárásként kerlü egy réteg krém, majd erre a maradék lemon curd, végül legalább 3-4 órára a hűtőbe rakjuk, hogy szépen megdermedjen és összeérjenek az ízek. De legjobb, ha egy egész éjszakát áll a hidegen!

citromos-tiramisu
Citromos tiramisu (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Hűtés: minimum 3 óra 

www.streetkitchen.hu

Ha azt gondoltátok volna, hogy már nem lehet miből tiramisut készíteni nálunk, akkor nagyon tévedtetek, mert citromos tiramisu (eddig) még nem volt az oldalon! Szívesen!

Hozzávalók

1 18 cm-átmérőjű tálhoz
A krémhez
3 db
tojás
80 g
kristálycukor
500 g
mascarpone
1 mk
vaníliaaroma
1 db
citrom reszelt héja
A citromos sziruphoz
160 ml
víz
80 g
kristálycukor
1 db
citrom héja
0.5 db
citrom leve
90 ml
limoncello
Az összeállításhoz
kb. 25 db babapiskóta
1 üveg
lemon curd
(320 g-os kiszerelés)

A citromos tiramisu krémjéhez a tojásokat és a cukrot összekeverjük, vízgőz fölött jól felmelegítjük, majd magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. A mascarponét felverjük a vaníliaaromával és a citrom reszelt héjával, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal. 

A sziruphoz a vizet összeforraljuk a cukorral, majd mehet bele a zöldséghámozóval lehúzott citromhéj, a citromlé és pár perc forralás után a limoncello is.

Jöhet is a tiramisu összeállítása. A tál aljára kenünk egy kevés krémet, majd jöhet egy sor szirupba áztatott babapiskóta, erre egy kiskanállal eloszlatva egy kevés lemon curd, majd ismét krém, egy réteg babapiskóta, lemon curd, krém és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére zárásként kerlü egy réteg krém, majd erre a maradék lemon curd, végül legalább 3-4 órára a hűtőbe rakjuk, hogy szépen megdermedjen és összeérjenek az ízek. De legjobb, ha egy egész éjszakát áll a hidegen!

citromos-tiramisu
Citromos tiramisu (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Hűtés: minimum 3 óra 

Ha tetszett a Citromos tiramisu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept