Savanyúságok

Csalamádétélire

Csalamádé télire

Hozzávalók
500 g
fejes káposzta
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
1 db
tv-paprika
(150 g/db)
1 db
kígyóuborka
(350 g/db)
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
60 g
300 g
kristálycukor
50 ml
10%-os ételecet
1 tk
citromsav
1 mk
nátrium-benzoát

Elkészítés

Házi csalamádé télire? A legjobb választás, úgyhogy ne riadjatok vissza az elkészítésétől! Első lépésként a fejes káposztát, a vöröshagymát, a tv-paprikát, a kígyóuborkát és a sárgarépát nagyon vékonyan felszeleteljük, hozzáadjuk a sót, a cukrot, az ecetet és a citromsavat, majd összekeverjük és hagyjuk állni 15 percet. 

Elkezdjük belepakolni egy csírátlanított üvegbe úgy, hogy amint beraktunk egy adagot, egy fakanál segítségével alaposan letömörítjük az üveg aljára. Miután az üvegbe kerültek a zöldségek, a tálban lévő levet is ráöntjük. A tetejét megszórjuk nátrium-benzoáttal, lefedjük és berakjuk a kamrába.

csalamade-telire-2
Csalamádé télire (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

A nyár a befőzés szezonja, de ne felejtsétek el, hogy ilyenkor sem csak kompótot és lekvárt lehet eltenni télire! A sós és savanykás ízek kedvelői is bátran betárazhatnak otthonra a szezonális kedvenceikből. Próbáljátok ki ezeket a finomságokat is:

Lecsó télire

Savanyú uborka télire

Rebarbarakompót

www.streetkitchen.hu

A Fenntartható receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Kinek ne hagyta volna még el a száját az a mondat, hogy „úúú, ehhez a pörkölthöz most de jólesne egy kis csalamádé”? Kár, hogy nincs… Hát tessék, most már erre a problémára is van megoldás. Spájzolj be belőle te is!

Hozzávalók

1 db 3 literes befőttesüveghez
500 g
fejes káposzta
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
1 db
tv-paprika
(150 g/db)
1 db
kígyóuborka
(350 g/db)
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
60 g
300 g
kristálycukor
50 ml
10%-os ételecet
1 tk
citromsav
1 mk
nátrium-benzoát

Házi csalamádé télire? A legjobb választás, úgyhogy ne riadjatok vissza az elkészítésétől! Első lépésként a fejes káposztát, a vöröshagymát, a tv-paprikát, a kígyóuborkát és a sárgarépát nagyon vékonyan felszeleteljük, hozzáadjuk a sót, a cukrot, az ecetet és a citromsavat, majd összekeverjük és hagyjuk állni 15 percet. 

Elkezdjük belepakolni egy csírátlanított üvegbe úgy, hogy amint beraktunk egy adagot, egy fakanál segítségével alaposan letömörítjük az üveg aljára. Miután az üvegbe kerültek a zöldségek, a tálban lévő levet is ráöntjük. A tetejét megszórjuk nátrium-benzoáttal, lefedjük és berakjuk a kamrába.

csalamade-telire-2
Csalamádé télire (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

A nyár a befőzés szezonja, de ne felejtsétek el, hogy ilyenkor sem csak kompótot és lekvárt lehet eltenni télire! A sós és savanykás ízek kedvelői is bátran betárazhatnak otthonra a szezonális kedvenceikből. Próbáljátok ki ezeket a finomságokat is:

Lecsó télire

Savanyú uborka télire

Rebarbarakompót

Ha tetszett a Csalamádé télire receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept