Hozzávalók
- 800 g paradicsom
- 4 ek étolaj
- 4 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1.3 kg tv paprika
- só, bors
- 1 ek kristálycukor
Hozzávalók
- 800 g paradicsom
- 4 ek étolaj
- 4 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1.3 kg tv paprika
- só, bors
- 1 ek kristálycukor
A paradicsomokat leforrázzuk egy tálban, majd 10 percig hagyjuk őket a forró vízben, így könnyebb lesz megpucolni. Egy lábasban olajat hevítünk, majd felkarikázzuk a vöröshagymákat és lepirítjuk. 4-5 perc után mehet bele a reszelt fokhagyma és 2-3 percig tovább pirítjuk.
A paprikákat kicsumázzuk, majd félbevágjuk, utána pedig csíkokra szeleteljük, és jöhet a hagymás alapunkhoz. A paradicsomokat meghámozzuk, majd durvára felaprítjuk és mehet a lábasba. Sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a cukrot, elkeverjük, majd fedő alatt, alacsony lángon 35 percig hagyjuk rotyogni, hogy teljesen megpuhuljon benne a paprika.
Még forrón, steril, tiszta befőttesüvegekbe töltjük és lezárjuk. Hagyjuk kihűlni őket, majd hűvös helyen tároljuk. Amikor tojásos lecsóra, lecsós tarjára vagy egy jó lecsókrémes tésztára vágyunk télen, csak előkapjuk, és mehet is a nyári nosztalgia.
- Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több lecsó recept: