Grillszezon

Csevappitával,ajvárralésgrillzöldségekkel

Csevap pitával, ajvárral és grillzöldségekkel

Hozzávalók
A csevaphoz
300 g
darált marhahús
300 g
darált sertéshús
1 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
1 tk
0.5 tk
őrölt bors
1 tk
füstölt pirospaprika
1 tk
borsikafű
2 - 3 ek
víz
A grillzöldségekhez
1 db
padlizsán
1 - 2 ek
olívaolaj
2 db
kaliforniai paprika
Az összeállításhoz
4 db
pita
1 - 2 ek
olívaolaj
só, bors
4 - 5 ek
ajvár
0.5 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A csevap elkészítésével kezdünk, a végén foglalkozunk a pitával. Első lépésként a húst egy méretes tálba tesszük, amiben majd kényelmesen össze tudjuk gyúrni a többi alapanyaggal. A hagymát apróra vágjuk, és a húshoz adjuk. Jöhet bele az összezúzott fokhagyma, a só és a fűszerek, valamint egy pici víz, mert így szaftosabb marad. Alaposan összegyúrjuk az egészet, és kb. 8 cm-es, hosszúkás rudakat formázunk a masszából. Félretesszük őket egy tányérra, ameddig előkészítjük a zöldségeket.

A padlizsánt karikákra vágjuk, és mindkét oldalát vékonyan olajozzuk, valamint sózzuk. A kaliforniai paprikát is hasonló méretű, nagyobb darabokra vágjuk, és a padlizsánnal, valamint a hússal együtt feldobjuk a 180-200 fokos grillre. A paprikát egészen addig sütjük, ameddig megfeketedik. Ahogy elkészültek, lekapjuk őket a grillről.

A pitát is turbózzuk egy kicsit: mindkét oldalát vékonyan olajozzuk, sózzuk, borsozzuk, és a grillre dobjuk oldalanként 1-2 percre, hogy csak épp kapjon egy kis színt, valamint ropogósságot. Ahogy elkészült, lekapjuk, a végeit levágjuk, és a belsejét megkenjünk ajvárral, majd jöhetnek bele a grillzöldségek, néhány csevap, végül egy kevés, apróra vágott petrezselyemmel is megszórjuk, hogy frissességet adjon neki.

Csevap pitával, ajvárral és grillzöldségekkel
Csevap pitával, ajvárral és grillzöldségekkel

Elkészítési idő: kb. 30 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Déli szomszédaink egyik alapétele, amit hipp-hopp el lehet készíteni, faszénen meggrillezni, és pitában tálalni egy kis krémes, pikáns ajvárral. Hammm!

Hozzávalók

4 főre
A csevaphoz
300 g
darált marhahús
300 g
darált sertéshús
1 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
1 tk
0.5 tk
őrölt bors
1 tk
füstölt pirospaprika
1 tk
borsikafű
2 - 3 ek
víz
A grillzöldségekhez
1 db
padlizsán
1 - 2 ek
olívaolaj
2 db
kaliforniai paprika
Az összeállításhoz
4 db
pita
1 - 2 ek
olívaolaj
só, bors
4 - 5 ek
ajvár
0.5 csokor
petrezselyem

A csevap elkészítésével kezdünk, a végén foglalkozunk a pitával. Első lépésként a húst egy méretes tálba tesszük, amiben majd kényelmesen össze tudjuk gyúrni a többi alapanyaggal. A hagymát apróra vágjuk, és a húshoz adjuk. Jöhet bele az összezúzott fokhagyma, a só és a fűszerek, valamint egy pici víz, mert így szaftosabb marad. Alaposan összegyúrjuk az egészet, és kb. 8 cm-es, hosszúkás rudakat formázunk a masszából. Félretesszük őket egy tányérra, ameddig előkészítjük a zöldségeket.

A padlizsánt karikákra vágjuk, és mindkét oldalát vékonyan olajozzuk, valamint sózzuk. A kaliforniai paprikát is hasonló méretű, nagyobb darabokra vágjuk, és a padlizsánnal, valamint a hússal együtt feldobjuk a 180-200 fokos grillre. A paprikát egészen addig sütjük, ameddig megfeketedik. Ahogy elkészültek, lekapjuk őket a grillről.

A pitát is turbózzuk egy kicsit: mindkét oldalát vékonyan olajozzuk, sózzuk, borsozzuk, és a grillre dobjuk oldalanként 1-2 percre, hogy csak épp kapjon egy kis színt, valamint ropogósságot. Ahogy elkészült, lekapjuk, a végeit levágjuk, és a belsejét megkenjünk ajvárral, majd jöhetnek bele a grillzöldségek, néhány csevap, végül egy kevés, apróra vágott petrezselyemmel is megszórjuk, hogy frissességet adjon neki.

Csevap pitával, ajvárral és grillzöldségekkel
Csevap pitával, ajvárral és grillzöldségekkel

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Ha tetszett a Csevap pitával, ajvárral és grillzöldségekkel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept