Megúszós sütik

Csicseriborsós-csokiskeksz

Csicseriborsós-csokis keksz

Hozzávalók
2
konzerv-csicseriborsó
(480 g-os kiszerelés)
250 g
mogyoróvaj
165 g
juharszirup
90 g
zabliszt
100 g
nádcukor
2 ek
vaníliaaroma
½ tk fahéj
8 g
sütőpor
8 g
szódabikarbóna
200 g
csokipasztilla
nagy szemű só

Elkészítés

A csicseriborsós csokis keksz elkészítéséhez a csicseriborsót leszűrjük, átmossuk, majd egy aprítógépbe helyezzük, hozzáadjuk a mogyoróvajat, juharszirupot, és krémesre turmixoljuk. A csicseris-mogyivajas édes masszát egy nagyobb keverőtálba helyezzük, beleszitáljuk a zablisztet, és a són kívül minden alapanyagot hozzáadunk, majd alaposan elkeverjük. Hagyjunk egy kevés csokicseppet a kekszek tetejére. 

Két tepsit kibélelünk sütőpapírral, és fagyikanállal gombócokat szedünk a masszából, majd a tepsire rakjuk 7-8 cm-re egymástól. Egy tepsire 9 keksz fér rá kényelmesen. Ha laposabb kekszeket szeretnénk, kanállal kicsit lenyomkodhatjuk őket.

180 fokra előmelegített sütőben 20–22 perc alatt készre sütjük, és már csak egy picit kell várni a kóstolásig, amíg kihűlnek a kekszek.

  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 20–22 perc
csicseriborsós csokis keksz
Csicseriborsós-csokis keksz (Fotó: Erdőháti Áron)

A receptet az idei TÉLI MAGAZINUNKBAN találod további vegán receptekkel egyetemben.

Még több fincsi keksz:

Sütőtökös-csokis keksz

Gluténmentes tahinis keksz

Banános kókuszkeksz

www.streetkitchen.hu

Na, most kapaszkodj meg! Ez a csokiskeksz-recept nemcsak gluténmentes, vegán, de a titkos összetevője a csicseriborsó! Tudom, tudom… Így elsőre bizarrul hangozhat, de hidd el, ezután a többi keksz eszedbe sem fog jutni, annyira addiktív.

Hozzávalók

18 darabhoz
2
konzerv-csicseriborsó
(480 g-os kiszerelés)
250 g
mogyoróvaj
165 g
juharszirup
90 g
zabliszt
100 g
nádcukor
2 ek
vaníliaaroma
½ tk fahéj
8 g
sütőpor
8 g
szódabikarbóna
200 g
csokipasztilla
nagy szemű só

A csicseriborsós csokis keksz elkészítéséhez a csicseriborsót leszűrjük, átmossuk, majd egy aprítógépbe helyezzük, hozzáadjuk a mogyoróvajat, juharszirupot, és krémesre turmixoljuk. A csicseris-mogyivajas édes masszát egy nagyobb keverőtálba helyezzük, beleszitáljuk a zablisztet, és a són kívül minden alapanyagot hozzáadunk, majd alaposan elkeverjük. Hagyjunk egy kevés csokicseppet a kekszek tetejére. 

Két tepsit kibélelünk sütőpapírral, és fagyikanállal gombócokat szedünk a masszából, majd a tepsire rakjuk 7-8 cm-re egymástól. Egy tepsire 9 keksz fér rá kényelmesen. Ha laposabb kekszeket szeretnénk, kanállal kicsit lenyomkodhatjuk őket.

180 fokra előmelegített sütőben 20–22 perc alatt készre sütjük, és már csak egy picit kell várni a kóstolásig, amíg kihűlnek a kekszek.

  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 20–22 perc
csicseriborsós csokis keksz
Csicseriborsós-csokis keksz (Fotó: Erdőháti Áron)

A receptet az idei TÉLI MAGAZINUNKBAN találod további vegán receptekkel egyetemben.

Még több fincsi keksz:

Sütőtökös-csokis keksz

Gluténmentes tahinis keksz

Banános kókuszkeksz

Ha tetszett a Csicseriborsós-csokis keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept