A csicseriborsós csokis keksz elkészítéséhez a csicseriborsót leszűrjük, átmossuk, majd egy aprítógépbe helyezzük, hozzáadjuk a mogyoróvajat, juharszirupot, és krémesre turmixoljuk. A csicseris-mogyivajas édes masszát egy nagyobb keverőtálba helyezzük, beleszitáljuk a zablisztet, és a són kívül minden alapanyagot hozzáadunk, majd alaposan elkeverjük. Hagyjunk egy kevés csokicseppet a kekszek tetejére.
Két tepsit kibélelünk sütőpapírral, és fagyikanállal gombócokat szedünk a masszából, majd a tepsire rakjuk 7-8 cm-re egymástól. Egy tepsire 9 keksz fér rá kényelmesen. Ha laposabb kekszeket szeretnénk, kanállal kicsit lenyomkodhatjuk őket.
180 fokra előmelegített sütőben 20–22 perc alatt készre sütjük, és már csak egy picit kell várni a kóstolásig, amíg kihűlnek a kekszek.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 20–22 perc

A receptet az idei TÉLI MAGAZINUNKBAN találod további vegán receptekkel egyetemben.