Vegetáriánus ételek

Csicseriborsóspadlizsánragu

Csicseriborsós padlizsánragu

Hozzávalók
A raguhoz
2 ek
olívaolaj
1 fej
nagyobb vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 cm-es
friss gyömbér
1 db
padlizsán
1 csapott tk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt római kömény
1 mk
őrölt füstölt paprika
bors
3 ek
sűrített paradicsom
300 g
paradicsomkonzerv
250 ml
zöldségalaplé vagy víz
200 g
leszűrt csicseriborsókonzerv
0.5 db
citrom leve és reszelt héja
40 g
mazsola
A avokádósalátához
2 db
nagyobb avokádó
0.5 csokor
menta
0.5 csokor
petrezselyemzöld vagy koriander
1 db
citrom leve
2 ek
olívaolaj
bors
A bulgurhoz
200 g
bulgur
400 ml
víz, vagy zöldségalaplé
a tetejére
mandula
joghurt
petrezselyem
koriander

Elkészítés
[caption id="attachment_12154048" align="aligncenter" width="512"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]A vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágjuk. A vöröshagymát 2 ek olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd 1-2 perc után hozzákeverjük a fokhagymát és gyömbért, vigyázva, nehogy leégjen a hagyma. Hozzákeverjük a kb 1.5 cm-es kockákra vágott padlizsánt, a fűszereket és pár percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a paradicsomkonzervet és az alaplevet. Felforraljuk, majd lefedve, alacsonyabb lángon, néha megkevergetve főzzük 30 percig. Belekeverjük a lecsepegtetett konzerv csicseriborsót, egy citrom reszelt héját, a mazsolát és még kb. 15 percig főzzük a ragut. Közben a bulgurt két csipet sóval egy nagyobb edénybe tesszük, leöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel (vagy zöldségalaplével), és lefedjük 20 percre. Az avokádósalátához kisebb kockákra vágjuk az avokádót. Ráöntjük az olívaolajat, hozzáfacsarjuk egy citrom levét, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a frissen vágott menta- és petrezselyemleveleket. A ragut a bulgurral és az avokádósalátával együtt tálaljuk, joghurttal, friss zöldfűszerekkel és pirított mandulával megszórva.

www.streetkitchen.hu

Lehet, hogy nem a világ legegyszerűbb étele ez a királyi, marokkó ízeit idéző padlizsánragu, de az tuti, hogy még a húsevő barátaidat is lenyűgözheted vele ha elkészíted. Nagyon sok odafigyelést szerencsére nem igényel, hiszen a sali összedobható pár perc alatt, a bulgurral sincs sok macera és a ragunak sem kell összességében sok idő, úgyhogy hajrá, főzésre fel!

Hozzávalók

4 személyre
A raguhoz
2 ek
olívaolaj
1 fej
nagyobb vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 cm-es
friss gyömbér
1 db
padlizsán
1 csapott tk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt római kömény
1 mk
őrölt füstölt paprika
bors
3 ek
sűrített paradicsom
300 g
paradicsomkonzerv
250 ml
zöldségalaplé vagy víz
200 g
leszűrt csicseriborsókonzerv
0.5 db
citrom leve és reszelt héja
40 g
mazsola
A avokádósalátához
2 db
nagyobb avokádó
0.5 csokor
menta
0.5 csokor
petrezselyemzöld vagy koriander
1 db
citrom leve
2 ek
olívaolaj
bors
A bulgurhoz
200 g
bulgur
400 ml
víz, vagy zöldségalaplé
a tetejére
mandula
joghurt
petrezselyem
koriander
[caption id="attachment_12154048" align="aligncenter" width="512"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]A vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágjuk. A vöröshagymát 2 ek olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd 1-2 perc után hozzákeverjük a fokhagymát és gyömbért, vigyázva, nehogy leégjen a hagyma. Hozzákeverjük a kb 1.5 cm-es kockákra vágott padlizsánt, a fűszereket és pár percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a paradicsomkonzervet és az alaplevet. Felforraljuk, majd lefedve, alacsonyabb lángon, néha megkevergetve főzzük 30 percig. Belekeverjük a lecsepegtetett konzerv csicseriborsót, egy citrom reszelt héját, a mazsolát és még kb. 15 percig főzzük a ragut. Közben a bulgurt két csipet sóval egy nagyobb edénybe tesszük, leöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel (vagy zöldségalaplével), és lefedjük 20 percre. Az avokádósalátához kisebb kockákra vágjuk az avokádót. Ráöntjük az olívaolajat, hozzáfacsarjuk egy citrom levét, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a frissen vágott menta- és petrezselyemleveleket. A ragut a bulgurral és az avokádósalátával együtt tálaljuk, joghurttal, friss zöldfűszerekkel és pirított mandulával megszórva.

Ha tetszett a Csicseriborsós padlizsánragu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept