
Vegetáriánus ételek
Csicseriborsóspadlizsánragu
Lehet, hogy nem a világ legegyszerűbb étele ez a királyi, marokkó ízeit idéző padlizsánragu, de az tuti, hogy még a húsevő barátaidat is lenyűgözheted vele ha elkészíted. Nagyon sok odafigyelést szerencsére nem igényel, hiszen a sali összedobható pár perc alatt, a bulgurral sincs sok macera és a ragunak sem kell összességében sok idő, úgyhogy hajrá, főzésre fel!
Hozzávalók
4 személyre
A raguhoz
2 ek
olívaolaj
1 fej
nagyobb vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 cm-es
friss gyömbér
1 db
padlizsán
1 csapott tk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt római kömény
1 mk
őrölt füstölt paprika
só
bors
3 ek
sűrített paradicsom
300 g
paradicsomkonzerv
250 ml
zöldségalaplé vagy víz
200 g
leszűrt csicseriborsókonzerv
0.5 db
citrom leve és reszelt héja
40 g
mazsola
A avokádósalátához
2 db
nagyobb avokádó
0.5 csokor
menta
0.5 csokor
petrezselyemzöld vagy koriander
1 db
citrom leve
2 ek
olívaolaj
só
bors
A bulgurhoz
200 g
bulgur
400 ml
víz, vagy zöldségalaplé
só
a tetejére
mandula
joghurt
petrezselyem
koriander

Ha tetszett a Csicseriborsós padlizsánragu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Címkék, kategóriák
Címkék, kategóriák
Megfőzték, értékelték
Legfrissebb receptek
Összes recept
Legfrissebb receptek
Összes recept