Gluténmentes receptek

Csicseriborsós-spenótostapashalnyárssal

Csicseriborsós-spenótos tapas halnyárssal

Hozzávalók
A csicseris raguhoz
1 fürt
koktélparadicsom
olívaolaj
só, bors
4 - 5 gerezd
fokhagyma
2 nagy marék
spenót
csicseriborsó
1 tk
füstölt paprika
1 tk
őrölt római kömény
100 ml
tejszín
A halnyárshoz
2 szelet
fehér húsú halfilé
só, bors
pár csepp olívaolaj
0.5 db
citrom leve és héja
só, bors
1 csokor
friss kapor
1 kocka
laktózmentes vaj

Elkészítés

A paradicsomot egy tepsire rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, mellédobunk pár gerezd fokhagymát, és 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem ég a pari szára. Ezután kivesszük, eltávolítjuk a szárat, és egy villával szétnyomkodjuk az egészet. Rárakjuk a spenótot, belekeverjük a csicseriborsót, alaposan összeforgatjuk a fűszerekkel és a tejszínnel, majd 10 percre visszadobjuk a sütőbe. 

Csicseriborsós-spenótos tapas halnyárssal

A nyárshoz a halat nagy kockákra vágjuk, összeforgatjuk a vaj kivételével mindennel, és hagyjuk állni egy kicsit. Ezután egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat egy kevés olajjal és megsütjük a nyársakat. A csicseris ragut ezzel a halnyárssal tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ezeknek az alapanyagoknak egy részét hosszú ideig tárolhatjátok otthon, ha a halnyársat épp kihagyjátok, akkor is van egy zseniális köretetek!

Hozzávalók

2 főre
A csicseris raguhoz
1 fürt
koktélparadicsom
olívaolaj
só, bors
4 - 5 gerezd
fokhagyma
2 nagy marék
spenót
csicseriborsó
1 tk
füstölt paprika
1 tk
őrölt római kömény
100 ml
tejszín
A halnyárshoz
2 szelet
fehér húsú halfilé
só, bors
pár csepp olívaolaj
0.5 db
citrom leve és héja
só, bors
1 csokor
friss kapor
1 kocka
laktózmentes vaj

A paradicsomot egy tepsire rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, mellédobunk pár gerezd fokhagymát, és 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem ég a pari szára. Ezután kivesszük, eltávolítjuk a szárat, és egy villával szétnyomkodjuk az egészet. Rárakjuk a spenótot, belekeverjük a csicseriborsót, alaposan összeforgatjuk a fűszerekkel és a tejszínnel, majd 10 percre visszadobjuk a sütőbe. 

Csicseriborsós-spenótos tapas halnyárssal

A nyárshoz a halat nagy kockákra vágjuk, összeforgatjuk a vaj kivételével mindennel, és hagyjuk állni egy kicsit. Ezután egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat egy kevés olajjal és megsütjük a nyársakat. A csicseris ragut ezzel a halnyárssal tálaljuk.

Ha tetszett a csicseriborsós-spenótos tapas halnyárssal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése