A csípős rántott csirkemell első lépéseként egy tálban összekeverjük a tejet az ecettel és a füstölt fűszerpaprikával, majd sózzuk, borsozzuk.
A csirkemellet nagyobb, 5 cm hosszú csíkokra vágjuk, beleforgatjuk a pácba, frissen tartó fóliával letakarjuk és berakjuk a hűtőbe pácolódni.
A salátához nagyon vékony csíkokra felvágjuk a lila káposztát – de mandolint is használhatunk ehhez a művelethez. A mangót és a paprikát felkockázzuk, a sárgarépát lereszeljük. Az előkészített gyümölcsöt és zöldségeket egy tálba tesszük és ráfacsarjuk a lime-ok levét.
A dresszinghez egy kisebb tálban összekeverjük a kókusztejet a szójaszósszal, a mézzel és a mogyoróvajjal, sózzuk, borsozzuk, homogénre keverjük és nyakon öntjük vele az előkészített salit. Végezetül hozzáadjuk az apróra vágott koriandert és a mogyorót. Letakarjuk és tálalásig a hűtőbe tesszük.
A bepácolt csirkemellet kivesszük a hűtőből és a szokásos módon bepanírozzuk: először lisztbe, utána felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Az olajat kb. 160 fokosra melegítjük és a bepanírozott csirkemellcsíkokat kb. 5 perc alatt szép ropogósra és aranybarnára sütjük, majd egy konyhai papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.
A mártogatóshoz összekeverjük a majonézt a tejjel és a tejszínnel, hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, belefacsarjuk a citrom levét, majd jól kikeverjük.
Egy gyorsforralóban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a csípős szószt és a füstölt fűszerpaprikát is. A lecsepegtetett rántott csirkét egy nagy tálba tesszük, ráöntjük a csípős szószt és jól átforgatjuk.
A kész csípős rántott csirkét a káposztasalátával és a ranch mártogatóssal együtt tálaljuk.
Csípősrántottcsirkemellmangóscoleslawsalátával
Ez az egyik kedvenc ételem, ha kosármeccset nézek a barátaimmal. Ízbomba a javából! Készítsétek el ti is a haveroknak vagy a családnak – de vigyázat, komoly függőséget okoz!
Ez a recept tökéletes választás, ha valami különlegesre vágysz: a csípős rántott csirkemell igazi komfortkaja, amit a friss, gyümölcsös mangós coleslaw remekül ellensúlyoz. Ropog, csíp, és közben édeskésen hűsít, így igazi élmény minden falat.
Hozzávalók
A páchoz
A csirkéhez
A coleslaw salátához
A ranch szószhoz
A csípős szószhoz
Elkészítés
A csípős rántott csirkemell első lépéseként egy tálban összekeverjük a tejet az ecettel és a füstölt fűszerpaprikával, majd sózzuk, borsozzuk.
A csirkemellet nagyobb, 5 cm hosszú csíkokra vágjuk, beleforgatjuk a pácba, frissen tartó fóliával letakarjuk és berakjuk a hűtőbe pácolódni.
A salátához nagyon vékony csíkokra felvágjuk a lila káposztát – de mandolint is használhatunk ehhez a művelethez. A mangót és a paprikát felkockázzuk, a sárgarépát lereszeljük. Az előkészített gyümölcsöt és zöldségeket egy tálba tesszük és ráfacsarjuk a lime-ok levét.
A dresszinghez egy kisebb tálban összekeverjük a kókusztejet a szójaszósszal, a mézzel és a mogyoróvajjal, sózzuk, borsozzuk, homogénre keverjük és nyakon öntjük vele az előkészített salit. Végezetül hozzáadjuk az apróra vágott koriandert és a mogyorót. Letakarjuk és tálalásig a hűtőbe tesszük.
A bepácolt csirkemellet kivesszük a hűtőből és a szokásos módon bepanírozzuk: először lisztbe, utána felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Az olajat kb. 160 fokosra melegítjük és a bepanírozott csirkemellcsíkokat kb. 5 perc alatt szép ropogósra és aranybarnára sütjük, majd egy konyhai papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.
A mártogatóshoz összekeverjük a majonézt a tejjel és a tejszínnel, hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, belefacsarjuk a citrom levét, majd jól kikeverjük.
Egy gyorsforralóban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a csípős szószt és a füstölt fűszerpaprikát is. A lecsepegtetett rántott csirkét egy nagy tálba tesszük, ráöntjük a csípős szószt és jól átforgatjuk.
A kész csípős rántott csirkét a káposztasalátával és a ranch mártogatóssal együtt tálaljuk.

Még több rántott csirke:
Ha tetszett a Csípős rántott csirkemell mangós coleslaw salátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!