Videokosár

Csípősrántottcsirkemellmangóscoleslawsalátával

Csípős rántott csirkemell mangós coleslaw salátával
Csípős rántott csirkemell mangós coleslaw salátával

Hozzávalók
A páchoz
400 ml
tej
100 ml
ecet
bors
½ tk őrölt fűszerpaprika
A csirkéhez
600 g
csirkemell
250 g
finomliszt
6 db
tojás
300 g
panírmorzsa
bő étolaj a sütéshez
A coleslaw salátához
1 db
kisebb fej lila káposzta
2 db
érett mangó
1 db
piros kaliforniai paprika
2 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
3 db
lime
400 ml
kókusztej
40 ml
szójaszósz
50 g
méz
100 g
mogyoróvaj
bors
1 csokor
koriander
100 g
sós mogyoró
A ranch szószhoz
120 g
majonéz
100 ml
tej
125 ml
tejszín
2 tk
vöröshagymapor
2 tk
fokhagymapor
1 tk
szárított kapor
1 tk
szárított petrezselyem
1 tk
szárított snidling
bors
1 db
citrom leve
A csípős szószhoz
250 g
vaj
120 ml
csípős szósz
3 tk
füstölt fűszerpaprika

Elkészítés
  1. A csípős rántott csirkemell első lépéseként egy tálban összekeverjük a tejet az ecettel és a füstölt fűszerpaprikával, majd sózzuk, borsozzuk.

  2. A csirkemellet nagyobb, 5 cm hosszú csíkokra vágjuk, beleforgatjuk a pácba, frissen tartó fóliával letakarjuk és berakjuk a hűtőbe pácolódni.

  3. A salátához nagyon vékony csíkokra felvágjuk a lila káposztát – de mandolint is használhatunk ehhez a művelethez. A mangót és a paprikát felkockázzuk, a sárgarépát lereszeljük. Az előkészített gyümölcsöt és zöldségeket egy tálba tesszük és ráfacsarjuk a lime-ok levét. 

  4. A dresszinghez egy kisebb tálban összekeverjük a kókusztejet a szójaszósszal, a mézzel és a mogyoróvajjal, sózzuk, borsozzuk, homogénre keverjük és nyakon öntjük vele az előkészített salit. Végezetül hozzáadjuk az apróra vágott koriandert és a mogyorót. Letakarjuk és tálalásig a hűtőbe tesszük.

  5. A bepácolt csirkemellet kivesszük a hűtőből és a szokásos módon bepanírozzuk: először lisztbe, utána felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

  6. Az olajat kb. 160 fokosra melegítjük és a bepanírozott csirkemellcsíkokat kb. 5 perc alatt szép ropogósra és aranybarnára sütjük, majd egy konyhai papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.

  7. A mártogatóshoz összekeverjük a majonézt a tejjel és a tejszínnel, hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, belefacsarjuk a citrom levét, majd jól kikeverjük.

  8. Egy gyorsforralóban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a csípős szószt és a füstölt fűszerpaprikát is. A lecsepegtetett rántott csirkét egy nagy tálba tesszük, ráöntjük a csípős szószt és jól átforgatjuk.

  9. A kész csípős rántott csirkét a káposztasalátával és a ranch mártogatóssal együtt tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ez az egyik kedvenc ételem, ha kosármeccset nézek a barátaimmal. Ízbomba a javából! Készítsétek el ti is a haveroknak vagy a családnak – de vigyázat, komoly függőséget okoz!

Ez a recept tökéletes választás, ha valami különlegesre vágysz: a csípős rántott csirkemell igazi komfortkaja, amit a friss, gyümölcsös mangós coleslaw remekül ellensúlyoz. Ropog, csíp, és közben édeskésen hűsít, így igazi élmény minden falat.

Hozzávalók

4 főre
A páchoz
400 ml
tej
100 ml
ecet
bors
½ tk őrölt fűszerpaprika
A csirkéhez
600 g
csirkemell
250 g
finomliszt
6 db
tojás
300 g
panírmorzsa
bő étolaj a sütéshez
A coleslaw salátához
1 db
kisebb fej lila káposzta
2 db
érett mangó
1 db
piros kaliforniai paprika
2 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
3 db
lime
400 ml
kókusztej
40 ml
szójaszósz
50 g
méz
100 g
mogyoróvaj
bors
1 csokor
koriander
100 g
sós mogyoró
A ranch szószhoz
120 g
majonéz
100 ml
tej
125 ml
tejszín
2 tk
vöröshagymapor
2 tk
fokhagymapor
1 tk
szárított kapor
1 tk
szárított petrezselyem
1 tk
szárított snidling
bors
1 db
citrom leve
A csípős szószhoz
250 g
vaj
120 ml
csípős szósz
3 tk
füstölt fűszerpaprika

Elkészítés

  1. A csípős rántott csirkemell első lépéseként egy tálban összekeverjük a tejet az ecettel és a füstölt fűszerpaprikával, majd sózzuk, borsozzuk.

  2. A csirkemellet nagyobb, 5 cm hosszú csíkokra vágjuk, beleforgatjuk a pácba, frissen tartó fóliával letakarjuk és berakjuk a hűtőbe pácolódni.

  3. A salátához nagyon vékony csíkokra felvágjuk a lila káposztát – de mandolint is használhatunk ehhez a művelethez. A mangót és a paprikát felkockázzuk, a sárgarépát lereszeljük. Az előkészített gyümölcsöt és zöldségeket egy tálba tesszük és ráfacsarjuk a lime-ok levét. 

  4. A dresszinghez egy kisebb tálban összekeverjük a kókusztejet a szójaszósszal, a mézzel és a mogyoróvajjal, sózzuk, borsozzuk, homogénre keverjük és nyakon öntjük vele az előkészített salit. Végezetül hozzáadjuk az apróra vágott koriandert és a mogyorót. Letakarjuk és tálalásig a hűtőbe tesszük.

  5. A bepácolt csirkemellet kivesszük a hűtőből és a szokásos módon bepanírozzuk: először lisztbe, utána felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

  6. Az olajat kb. 160 fokosra melegítjük és a bepanírozott csirkemellcsíkokat kb. 5 perc alatt szép ropogósra és aranybarnára sütjük, majd egy konyhai papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.

  7. A mártogatóshoz összekeverjük a majonézt a tejjel és a tejszínnel, hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, belefacsarjuk a citrom levét, majd jól kikeverjük.

  8. Egy gyorsforralóban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a csípős szószt és a füstölt fűszerpaprikát is. A lecsepegtetett rántott csirkét egy nagy tálba tesszük, ráöntjük a csípős szószt és jól átforgatjuk.

  9. A kész csípős rántott csirkét a káposztasalátával és a ranch mártogatóssal együtt tálaljuk.

Ha tetszett a Csípős rántott csirkemell mangós coleslaw salátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept