Húsételek

Csirkecordonbleu

Csirke cordon bleu

Hozzávalók
2 db
csirkemell
(200 g/db)
só, bors
100 g
gépsonka
200 g
edami sajt
40 g
kéksajt
60 g
finomliszt
2 db
tojás
60 g
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
A körethez
2 adag
rizibizi

Elkészítés

A csirke cordon bleu elkészítéséhez a csirkemelleket legyező alakban kinyitjuk – vagyis a hússal párhuzamosan ejtünk rajta egy vágást (de nem vágjuk át teljesen!) és kinyitjuk. Majd a másik irányba is megvágjuk a húst és szintén kinyitjuk. Kiklopfoljuk, aztán sózzuk és borsozzuk mindkét felét. A mellek közepébe tesszük a gépsonkát, arra a reszelt edami sajtot és végül rámorzsoljuk a kéksajtot is. 

A húst alul-felül behajtjuk, hogy minél kisebb legyen az esélye, hogy sütés közben kifolyik belőle a sajt, majd amilyen szorosan tudjuk, félbehajtjuk és egy folpackba csomagoljuk, mintha egy szaloncukor lenne. Mindig húzzuk a folpackot, hogy jó szoros legyen, majd betesszük a fagyasztóba 20-30 percre, hogy a hús átvegye ezt a formát. 

Ha letelt az idő, kicsomagoljuk a folpackból a húst és bepanírozzuk. Először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, aztán mehet a forró, kb. 160 fokosra melegített olajba. Fontos, hogy az olaj ne legyen túl forró, ugyanis elég vaskos húsdarabról beszélünk és ahhoz, hogy jól átsüljön, kicsit több időre van szükség. Viszonylag sűrűn forgatva a húst kb. 6 perc alatt aranybarnára sütjük. Rizibizivel vagy más tetszőleges körettel tálaljuk.

Csirke cordon bleu
Csirke cordon bleu (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 20 perc

További cordon bleu különlegességek nyomában, kukkants bele ebbe a válogatásba:

Harcsa cordon bleu

Cordon bleu bundáskenyér

Gesztenyés cordon bleu

www.streetkitchen.hu

Egy jó rántott hús már önmagában is kiváló étek. Gondoljunk csak bele, hogy ez a hús még ráadásul meg is van pakolva gépsonkával és két különböző sajttal. Na ugye, hogy ugye!

Hozzávalók

2 főre
2 db
csirkemell
(200 g/db)
só, bors
100 g
gépsonka
200 g
edami sajt
40 g
kéksajt
60 g
finomliszt
2 db
tojás
60 g
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
A körethez
2 adag
rizibizi

A csirke cordon bleu elkészítéséhez a csirkemelleket legyező alakban kinyitjuk – vagyis a hússal párhuzamosan ejtünk rajta egy vágást (de nem vágjuk át teljesen!) és kinyitjuk. Majd a másik irányba is megvágjuk a húst és szintén kinyitjuk. Kiklopfoljuk, aztán sózzuk és borsozzuk mindkét felét. A mellek közepébe tesszük a gépsonkát, arra a reszelt edami sajtot és végül rámorzsoljuk a kéksajtot is. 

A húst alul-felül behajtjuk, hogy minél kisebb legyen az esélye, hogy sütés közben kifolyik belőle a sajt, majd amilyen szorosan tudjuk, félbehajtjuk és egy folpackba csomagoljuk, mintha egy szaloncukor lenne. Mindig húzzuk a folpackot, hogy jó szoros legyen, majd betesszük a fagyasztóba 20-30 percre, hogy a hús átvegye ezt a formát. 

Ha letelt az idő, kicsomagoljuk a folpackból a húst és bepanírozzuk. Először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, aztán mehet a forró, kb. 160 fokosra melegített olajba. Fontos, hogy az olaj ne legyen túl forró, ugyanis elég vaskos húsdarabról beszélünk és ahhoz, hogy jól átsüljön, kicsit több időre van szükség. Viszonylag sűrűn forgatva a húst kb. 6 perc alatt aranybarnára sütjük. Rizibizivel vagy más tetszőleges körettel tálaljuk.

Csirke cordon bleu
Csirke cordon bleu (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 20 perc

További cordon bleu különlegességek nyomában, kukkants bele ebbe a válogatásba:

Harcsa cordon bleu

Cordon bleu bundáskenyér

Gesztenyés cordon bleu

Ha tetszett a Csirke cordon bleu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept