A csirke cordon bleu elkészítéséhez a csirkemelleket legyező alakban kinyitjuk – vagyis a hússal párhuzamosan ejtünk rajta egy vágást (de nem vágjuk át teljesen!) és kinyitjuk. Majd a másik irányba is megvágjuk a húst és szintén kinyitjuk. Kiklopfoljuk, aztán sózzuk és borsozzuk mindkét felét. A mellek közepébe tesszük a gépsonkát, arra a reszelt edami sajtot és végül rámorzsoljuk a kéksajtot is.
A húst alul-felül behajtjuk, hogy minél kisebb legyen az esélye, hogy sütés közben kifolyik belőle a sajt, majd amilyen szorosan tudjuk, félbehajtjuk és egy folpackba csomagoljuk, mintha egy szaloncukor lenne. Mindig húzzuk a folpackot, hogy jó szoros legyen, majd betesszük a fagyasztóba 20-30 percre, hogy a hús átvegye ezt a formát.
Ha letelt az idő, kicsomagoljuk a folpackból a húst és bepanírozzuk. Először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, aztán mehet a forró, kb. 160 fokosra melegített olajba. Fontos, hogy az olaj ne legyen túl forró, ugyanis elég vaskos húsdarabról beszélünk és ahhoz, hogy jól átsüljön, kicsit több időre van szükség. Viszonylag sűrűn forgatva a húst kb. 6 perc alatt aranybarnára sütjük. Rizibizivel vagy más tetszőleges körettel tálaljuk.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: 20 perc