Csirkecomb receptek

Csirkeésgofri:elválaszthatatlanjóbarátok

Csirke és gofri: elválaszthatatlan jóbarátok

Hozzávalók
3 db
tojás
500 g
bL 80 liszt
0.5 l
tej
60 g
vaj
egy kevés só
200 g
cukor
0.5 csomag
sütőpor
1 csomag
vaníliás cukor
a rántott csirkecombhoz
1 db
csirkecomb
só, bors
liszt
2 db
tojás
kukoricadara (fűszerekkel felturbózva)
olaj

Elkészítés
Amerika falatozóiban járva tehát ne féljetek vaníliafagyis, gofris csirkét kérni, mert egyrészt nem fognak hülyének nézni, másrészt garantáljuk, hogy az ízekkel sem lesznek problémák. A sós, fűszeres rántott csirkecomb okozta eufória után jön a jéghideg fagylalt, és a mézédes juharszirup, valamint a világ legfinomabb gofrija... Ízbomba, na.
Mindenekelőtt következzék a tökéletes gofri receptje. Ezt írjátok fel a kockás füzetecskétekbe, én mondom sokszor fog még jól jönni.A vajat, a tojásokat, a vaníliás cukrot, a cukrot habosra keverjük egy habverővel, vagy egy botmixerrel.  A tejet, a lisztet váltakozva, részletekben hozzá adagoljuk, úgy ,hogy a folyamatos keverés közben figyeljünk rá hogy a tészta  mindig csomómentes legyen. Keverjünk  hozzá egy csipet sót, és a csomag sütőport.A gofrisütőt melegítsük fel,  majd olajozzuk be a sütőfelületet, hogy a gofrijaink ne tapadjanak oda.A sütés idő a sütő teljesítményétől függ: a videóban látható II. világháborús darab 1 perc alatt készíti el a kis drágákat, míg egy háztartási modellben kb  4-6 percre van szükség a tökéletes végeredményhez.

A csirke:

A combokat sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk lisztben, megfürdőztetjük őket felvert tojásban, végül pedig egy fűszeres kukoricadara keverékbe hajítjuk őket. Ez a keverék nálunk szerecsendiót, és chili-pelyhet tartalmazott, de bármilyen fűszerrel kísérletezhettek. Ha ez megvan, mehetnek is a 200 fokos olajba, ahol kb. 8 perc alatt szépen meg is sülnek. Vegyétek ki, helyezzétek őket egy itatóspapírra. A gofrira jöhet két gombóc vaníliafagyi, rá a csirkecomb, végül pedig az egészet öntsétek nyakon egy jó nagy adag juharsziruppal.  A legelvetemültebbek porcukorral is próbálkozhatnak, a lényeg, hogy a sós, forró és fűszeres ízek fognak találkozni a hideg fagyival és a mézédes juharsziruppal. Csináljátok meg, és küldjetek be róla fotót!Az előző amerikai őrültséget, a corn dogot láttátok már? Nézzétek, süssétek, egyétek.

www.streetkitchen.hu

Fűszeres, rántott csirkecomb, gofri, vaníliafagyi, juharszirup.  Dolgok amiket külön-külön biztos, hogy imádsz, de talán nem gondoltál még arra, hogy egyben is zseniális lehet. De hát azért vannak a jó öreg jenki barátaink, hogy olyan alapanyagokat párosítsanak össze, amik látszólag köszönőviszonyban sincsenek egymással: így született meg az epikus magasságokba emelkedő Chicken&waffles.

Hozzávalók

14 gofrihoz
3 db
tojás
500 g
bL 80 liszt
0.5 l
tej
60 g
vaj
egy kevés só
200 g
cukor
0.5 csomag
sütőpor
1 csomag
vaníliás cukor
a rántott csirkecombhoz
1 db
csirkecomb
só, bors
liszt
2 db
tojás
kukoricadara (fűszerekkel felturbózva)
olaj
Amerika falatozóiban járva tehát ne féljetek vaníliafagyis, gofris csirkét kérni, mert egyrészt nem fognak hülyének nézni, másrészt garantáljuk, hogy az ízekkel sem lesznek problémák. A sós, fűszeres rántott csirkecomb okozta eufória után jön a jéghideg fagylalt, és a mézédes juharszirup, valamint a világ legfinomabb gofrija... Ízbomba, na.
Mindenekelőtt következzék a tökéletes gofri receptje. Ezt írjátok fel a kockás füzetecskétekbe, én mondom sokszor fog még jól jönni.A vajat, a tojásokat, a vaníliás cukrot, a cukrot habosra keverjük egy habverővel, vagy egy botmixerrel.  A tejet, a lisztet váltakozva, részletekben hozzá adagoljuk, úgy ,hogy a folyamatos keverés közben figyeljünk rá hogy a tészta  mindig csomómentes legyen. Keverjünk  hozzá egy csipet sót, és a csomag sütőport.A gofrisütőt melegítsük fel,  majd olajozzuk be a sütőfelületet, hogy a gofrijaink ne tapadjanak oda.A sütés idő a sütő teljesítményétől függ: a videóban látható II. világháborús darab 1 perc alatt készíti el a kis drágákat, míg egy háztartási modellben kb  4-6 percre van szükség a tökéletes végeredményhez.

A csirke:

A combokat sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk lisztben, megfürdőztetjük őket felvert tojásban, végül pedig egy fűszeres kukoricadara keverékbe hajítjuk őket. Ez a keverék nálunk szerecsendiót, és chili-pelyhet tartalmazott, de bármilyen fűszerrel kísérletezhettek. Ha ez megvan, mehetnek is a 200 fokos olajba, ahol kb. 8 perc alatt szépen meg is sülnek. Vegyétek ki, helyezzétek őket egy itatóspapírra. A gofrira jöhet két gombóc vaníliafagyi, rá a csirkecomb, végül pedig az egészet öntsétek nyakon egy jó nagy adag juharsziruppal.  A legelvetemültebbek porcukorral is próbálkozhatnak, a lényeg, hogy a sós, forró és fűszeres ízek fognak találkozni a hideg fagyival és a mézédes juharsziruppal. Csináljátok meg, és küldjetek be róla fotót!Az előző amerikai őrültséget, a corn dogot láttátok már? Nézzétek, süssétek, egyétek.

Ha tetszett a csirke és gofri: elválaszthatatlan jóbarátok receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése