Húsételek

Csirkesataynyársmártogatóssalésegyextrakoktéllal

Csirke satay nyárs mártogatóssal és egy extra koktéllal

Hozzávalók
Hozzávalók a csirke satay-hoz
A mártáshoz
3 db
narancs leve
1 db
lime leve
1 ujjnyi
gyömbér
2 tk
méz
1 ek
szójaszósz
1 gerezd
fokhagyma
1 csipet
0.5 db
chilipaprika
2 tk
étkezési keményítő
1 dl
hideg víz
A húshoz (7 darabhoz)
1 egész
csirkemell
só, bors
0.5 mk
őrölt szegfűszeg
1 mk
cayenne bors
1 mk
kurkuma
0.5 csokor
snidling
0.25 fej
vöröshagyma
A salátához
0.5 fej
kisebb fejeskáposzta
0.5 fej
kisebb lilakáposzta
1 szál
sárgarépa
só, bors
1 tk
sriracha szósz
Hozzávalók a Sin Limites koktélhoz
A vanília sziruphoz
2 rúd
vanília
200 ml
víz
360 g
cukor
A koktélhoz
1 db
lime
1 csipet
vaníliasó
3 szem
kardamom
45 ml
20 ml
friss limelé
15 ml
házi készítésű vanília szirup
5 ml
campari
1
adag jég

Elkészítés

A csirke satay-hoz

A narancsok és lime levét egy gyorsforralóba facsarjuk és hozzáreszeljük a gyömbért, a mézet és a szójaszószt. A fokhagymát apróra vágjuk, szórunk rá egy csipet sót, egy késsel összepépesítjük és belekeverjük a narancsos alapba. Egy fél chilipaprikát kettévágunk, kiszedjük az erét és a magjait, csíkokra vágjuk és beledobjuk a narancsos szószba. A keményítőt elkeverjük a vízzel, hozzáöntjük a mártáshoz, elkeverjük, majd hagyjuk, hogy fellforrjon és félre is húzzuk. A csirkemellet belerakjuk az aprítóba, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a szegfűszeget, cayenne borsot és a kurkumát. A snidlinget és a vöröshagymát apróra vágjuk és a csirkéhez adjuk, majd az egészet lezúzzuk az aprítógéppel. A masszából egy-egy kis darabot kiveszünk, hengeres alakúra formázzuk és a bambusznyársakra nyomogatjuk őket. A káposztákat és a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk és fértesszük őket. Egy felforrósított serpenyőbe kevés olajat rakunk, majd pár perc alatt, néha átforgatva aranybarnára sütjük benne a csirkesatay-okat. A serpenyőbe egy evőkanálnyi olajat öntünk, rádobjuk a káposztákat, a sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a sriracha szósszal és tűzforró serpenyőben, forgatva lepirítjuk a zöldségeket. Tálaláskor a ropogós, lepirított káposztára pakoljuk a csirkenyársakat és a szószba tunkolva elfogyasztjuk az összeset!

A Sin Limites koktélhoz

A vaníliarudakat kettévágjuk és kikaparjuk a magját. Egy lábasba mérjük a vizet, hozzáadjuk a vaníliamagokat és a szárat is. Mikor felforrt a víz, hozzáadjuk a cukrot, megvárjuk amíg feloldódik, majd félrerakjuk. A limeot kettévágjuk, bedörzsöljük vele a pohár szélét, megszórjuk a vaníliasóval és belerakunk egy adag jeget, hogy kellőképpen lehűljön a pohár. Egy shakerbe dobjuk a kardamomot, kissé összezúzzuk egy törőfával, hozzáöntjük a bacardit, a lime levét, a vanília szirupot, és a camparit. Dobunk a shakerbe egy adag jeget és összerázzuk. A jeget kidobjuk a pohárból és beleszűrjük a príma koktélunkat.

www.streetkitchen.hu

Ha partira készülsz (na meg akkor is ha nem) és villantanál valamit ami nem megszokott, akkor ezt a receptet nagyon ajánljuk. Ütős csirkés, fűszeres nyársak, amiket rövid idő alatt összedobhatsz, ráadásul a salinak és a szósznak sem kell sok idő. A ráadás az egészben az, hogy a kaja mellé ajánlunk egy tutkó, fűszeres koktélt is, nanááá, hogy recepttel együtt, melyet Gózon Péter barátunk fog nektek bemutatni!

Hozzávalók

1
Hozzávalók a csirke satay-hoz
A mártáshoz
3 db
narancs leve
1 db
lime leve
1 ujjnyi
gyömbér
2 tk
méz
1 ek
szójaszósz
1 gerezd
fokhagyma
1 csipet
0.5 db
chilipaprika
2 tk
étkezési keményítő
1 dl
hideg víz
A húshoz (7 darabhoz)
1 egész
csirkemell
só, bors
0.5 mk
őrölt szegfűszeg
1 mk
cayenne bors
1 mk
kurkuma
0.5 csokor
snidling
0.25 fej
vöröshagyma
A salátához
0.5 fej
kisebb fejeskáposzta
0.5 fej
kisebb lilakáposzta
1 szál
sárgarépa
só, bors
1 tk
sriracha szósz
Hozzávalók a Sin Limites koktélhoz
A vanília sziruphoz
2 rúd
vanília
200 ml
víz
360 g
cukor
A koktélhoz
1 db
lime
1 csipet
vaníliasó
3 szem
kardamom
45 ml
20 ml
friss limelé
15 ml
házi készítésű vanília szirup
5 ml
campari
1
adag jég

A csirke satay-hoz

A narancsok és lime levét egy gyorsforralóba facsarjuk és hozzáreszeljük a gyömbért, a mézet és a szójaszószt. A fokhagymát apróra vágjuk, szórunk rá egy csipet sót, egy késsel összepépesítjük és belekeverjük a narancsos alapba. Egy fél chilipaprikát kettévágunk, kiszedjük az erét és a magjait, csíkokra vágjuk és beledobjuk a narancsos szószba. A keményítőt elkeverjük a vízzel, hozzáöntjük a mártáshoz, elkeverjük, majd hagyjuk, hogy fellforrjon és félre is húzzuk. A csirkemellet belerakjuk az aprítóba, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a szegfűszeget, cayenne borsot és a kurkumát. A snidlinget és a vöröshagymát apróra vágjuk és a csirkéhez adjuk, majd az egészet lezúzzuk az aprítógéppel. A masszából egy-egy kis darabot kiveszünk, hengeres alakúra formázzuk és a bambusznyársakra nyomogatjuk őket. A káposztákat és a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk és fértesszük őket. Egy felforrósított serpenyőbe kevés olajat rakunk, majd pár perc alatt, néha átforgatva aranybarnára sütjük benne a csirkesatay-okat. A serpenyőbe egy evőkanálnyi olajat öntünk, rádobjuk a káposztákat, a sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a sriracha szósszal és tűzforró serpenyőben, forgatva lepirítjuk a zöldségeket. Tálaláskor a ropogós, lepirított káposztára pakoljuk a csirkenyársakat és a szószba tunkolva elfogyasztjuk az összeset!

A Sin Limites koktélhoz

A vaníliarudakat kettévágjuk és kikaparjuk a magját. Egy lábasba mérjük a vizet, hozzáadjuk a vaníliamagokat és a szárat is. Mikor felforrt a víz, hozzáadjuk a cukrot, megvárjuk amíg feloldódik, majd félrerakjuk. A limeot kettévágjuk, bedörzsöljük vele a pohár szélét, megszórjuk a vaníliasóval és belerakunk egy adag jeget, hogy kellőképpen lehűljön a pohár. Egy shakerbe dobjuk a kardamomot, kissé összezúzzuk egy törőfával, hozzáöntjük a bacardit, a lime levét, a vanília szirupot, és a camparit. Dobunk a shakerbe egy adag jeget és összerázzuk. A jeget kidobjuk a pohárból és beleszűrjük a príma koktélunkat.

Ha tetszett a Csirke satay nyárs mártogatóssal és egy extra koktéllal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept