Fitt

Csirkés-csicseriborsósthaicurry

Csirkés-csicseriborsós thai curry

Hozzávalók
400 g
csirkemell
2 ek
curry fűszerkeverék
20 g
kókuszolaj
150 g
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
0.5 db
chilipaprika
(ízlés szerint)
50 g
gyömbér
2 szál
citromnád
80 g
vöröscurry-paszta
400 g
light kókusztejkonzerv
300 g
édesburgonya
300 g
pritamin paprika
(vegyes színű)
500 ml
víz vagy csirkealaplé
150 g
koktélparadicsom
10 ml
világos szójaszósz
20 ml
halszósz
1 db
lime
1 csokor
koriander
1 csokor
bazsalikom
édesítőszer ízlés szerint
A csicseriborsóhoz
800 g
csicseriborsó-konzerv
20 g
kókuszolaj
só, bors

Elkészítés

A csirkés-csicseriborsós thai curryhez a csirkemellet kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, megszórjuk 1 evőkanál curryvel és alaposan összeforgatjuk. Egy wok serpenyőben, 20 g kókuszolajon, magas hőmérsékleten körbepirítjuk, majd kiszedjük egy tálba. 

A wokban maradt zsiradékon kb. 5 perc alatt lepirítjuk a félfőre vágott hagymát, a felszeletelt fokhagymát és chilit, a reszelt gyömbért és a kés hátoldalával megcsapkodott citromnádat. Hozzáadjuk a vöröscurry-pasztát és a maradék 1 evőkanál curry fűszerkeveréket, majd ezzel is pirítjuk 2-3 percig. Ráöntjük a kókusztejet, hozzáadjuk a felkockázott édesburgonyát és a csíkokra vágott pritamin paprikát, felöntjük az alaplével vagy vízzel, felforraljuk, majd jöhet bele a koktélparadicsom és a csirke. 

Addig rotyogtatjuk, amíg a zöldségek megfőttek és a lé egy kicsit redukálódott, sűrűsödött. Ekkor hozzáadjuk a szójaszószt, a halszószt és a lime levét, rottyantunk rajta még egyet, majd megszórjuk az aprított korianderrel és bazsalikommal. 

A thai currynek megfelelően savas-sós-édes balanszban kell lennie, tehát ha szükséges, tegyünk bele édesítőszert, sót vagy lime-levet. 

A csicseriborsót átmossuk, leszűrjük, majd 20 g kókuszolajon, magas hőmérsékleten átpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ezzel tálaljuk a curryt (de bele is főzhetjük).

csirkes thai curry
Csirkés-csicseriborsós thai curry

Ezek a fitt receptek is érdekelhetnek:

Paradicsomos káposztafőzelék csirkemellfasírttal

Sültcsirke-caprese basmati rizzsel

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A thai curry az egyik személyes kedvencem, és ez nem vicc, imádom! Mindig tartok egy két adagot lefagyasztva a mélyhűtőben. A jelenlegi verzió körete a csicseriborsó, ami egy fehérjében igen gazdag, kiváló szénhidrátforrás. Ne ijedjetek meg az ismeretlen hozzávalóktól, halszósz és citromnád nélkül is elkészíthető.

Hozzávalók

6 főre
400 g
csirkemell
2 ek
curry fűszerkeverék
20 g
kókuszolaj
150 g
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
0.5 db
chilipaprika
(ízlés szerint)
50 g
gyömbér
2 szál
citromnád
80 g
vöröscurry-paszta
400 g
light kókusztejkonzerv
300 g
édesburgonya
300 g
pritamin paprika
(vegyes színű)
500 ml
víz vagy csirkealaplé
150 g
koktélparadicsom
10 ml
világos szójaszósz
20 ml
halszósz
1 db
lime
1 csokor
koriander
1 csokor
bazsalikom
édesítőszer ízlés szerint
A csicseriborsóhoz
800 g
csicseriborsó-konzerv
20 g
kókuszolaj
só, bors

A csirkés-csicseriborsós thai curryhez a csirkemellet kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, megszórjuk 1 evőkanál curryvel és alaposan összeforgatjuk. Egy wok serpenyőben, 20 g kókuszolajon, magas hőmérsékleten körbepirítjuk, majd kiszedjük egy tálba. 

A wokban maradt zsiradékon kb. 5 perc alatt lepirítjuk a félfőre vágott hagymát, a felszeletelt fokhagymát és chilit, a reszelt gyömbért és a kés hátoldalával megcsapkodott citromnádat. Hozzáadjuk a vöröscurry-pasztát és a maradék 1 evőkanál curry fűszerkeveréket, majd ezzel is pirítjuk 2-3 percig. Ráöntjük a kókusztejet, hozzáadjuk a felkockázott édesburgonyát és a csíkokra vágott pritamin paprikát, felöntjük az alaplével vagy vízzel, felforraljuk, majd jöhet bele a koktélparadicsom és a csirke. 

Addig rotyogtatjuk, amíg a zöldségek megfőttek és a lé egy kicsit redukálódott, sűrűsödött. Ekkor hozzáadjuk a szójaszószt, a halszószt és a lime levét, rottyantunk rajta még egyet, majd megszórjuk az aprított korianderrel és bazsalikommal. 

A thai currynek megfelelően savas-sós-édes balanszban kell lennie, tehát ha szükséges, tegyünk bele édesítőszert, sót vagy lime-levet. 

A csicseriborsót átmossuk, leszűrjük, majd 20 g kókuszolajon, magas hőmérsékleten átpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ezzel tálaljuk a curryt (de bele is főzhetjük).

csirkes thai curry
Csirkés-csicseriborsós thai curry

Ezek a fitt receptek is érdekelhetnek:

Paradicsomos káposztafőzelék csirkemellfasírttal

Sültcsirke-caprese basmati rizzsel

Ha tetszett a Csirkés-csicseriborsós thai curry receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept