Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, majd a vékony csíkokra vágott csirkét sózzuk, borsozzuk, és nagyon magas lángon alaposan körbepirítjuk benne. 3-4 perc után kiszedjük egy tálba, és ebbe a serpenyőbe rakjuk a vajat, közepesen magas lángra kapcsolva.
Mikor felolvadt a vaj, rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát, a durvára vágott fokhagymát és a felaprított gyömbért. Alaposan lepirítjuk az alapot, majd rászórjuk a fűszereket, amiket előtte összekeverünk egy kis tálkában.
Mehet hozzá a paradicsompüré, elkeverjük és felöntjük az alaplével, amivel elkezdjük forralni, majd közben hozzáadagoljuk apránként a görög joghurtot. Hagyjunk meg a joghurtból kb. 100 ml-t, amit majd a tálaláshoz használunk.
Mikor összerottyant az alapunk, egy turmixgépbe rakjuk vagy botmixerrel krémesre turmixoljuk, és így öntjük vissza a serpenyőbe, amibe aztán beledobjuk a bolti gnocchit, és közepesen alacsony lángon, néha megkevergetve készre főzzük.
Ekkor beleforgatjuk az előre lepirított csirkecsíkokat is, és hozzáadjuk egy lime frissen facsart levét, majd még 1-2 percig forraljuk.
Aprított friss korianderrel és görög joghurttal meglocsolva tálaljuk. Ízlés szerint lime-gerezddel díszíthetjük.
Csirketikkamasalagnocchi

Ha szereted az indiai ízeket, de nincsen több órányi időd a konyhában, akkor ez lesz a te fogásod. A selymes, fűszeres-paradicsomos szósz és a puha gnocchi párosa villámgyorsan elkészül, mégis olyan, mintha egy autentikus curryházból érkezett volna. Krémes joghurt, friss lime és koriander dobja fel – igazi comfort food, minimális munkával.
Ez a recept a világ két sarkából hoz össze egy tökéletes vacsorát: az indiai tikka masala fűszeres, selymes szósza találkozik az olasz gnocchi puha gombócaival.
A friss lime, joghurt és koriander teszi teljessé ezt a világjáró fogást. Lássuk, miket kell beszerezned hozzá:
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, majd a vékony csíkokra vágott csirkét sózzuk, borsozzuk, és nagyon magas lángon alaposan körbepirítjuk benne. 3-4 perc után kiszedjük egy tálba, és ebbe a serpenyőbe rakjuk a vajat, közepesen magas lángra kapcsolva.
Mikor felolvadt a vaj, rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát, a durvára vágott fokhagymát és a felaprított gyömbért. Alaposan lepirítjuk az alapot, majd rászórjuk a fűszereket, amiket előtte összekeverünk egy kis tálkában.
Mehet hozzá a paradicsompüré, elkeverjük és felöntjük az alaplével, amivel elkezdjük forralni, majd közben hozzáadagoljuk apránként a görög joghurtot. Hagyjunk meg a joghurtból kb. 100 ml-t, amit majd a tálaláshoz használunk.
Mikor összerottyant az alapunk, egy turmixgépbe rakjuk vagy botmixerrel krémesre turmixoljuk, és így öntjük vissza a serpenyőbe, amibe aztán beledobjuk a bolti gnocchit, és közepesen alacsony lángon, néha megkevergetve készre főzzük.
Ekkor beleforgatjuk az előre lepirított csirkecsíkokat is, és hozzáadjuk egy lime frissen facsart levét, majd még 1-2 percig forraljuk.
Aprított friss korianderrel és görög joghurttal meglocsolva tálaljuk. Ízlés szerint lime-gerezddel díszíthetjük.

Tippek, trükkök és fun factek
Bolti gnocchi hack: ha előtte egy serpenyőben, kevés vajon megpirítod a gnocchit, sokkal jobb textúrát kap, és nem fog szétázni a szószban.
Extra krémesség: ha szeretnéd, a joghurt helyett (vagy mellé) tejszínt is használhatsz, de a joghurt savanykás frissessége nagyon jól ellensúlyozza a fűszereket.
Fűszerek életre keltése: a száraz fűszereket mindig pirítsd kicsit a zsiradékon, mielőtt folyadékot adnál hozzájuk – így sokkal intenzívebb lesz az íz.
Csípősségkontroll: a chili mennyisége abszolút ízlésfüggő. Ha nem szereted annyira a tüzet, hagyd ki, vagy helyettesítsd egy kis füstölt paprikával.
Meal prep friendly: másnap még finomabb, mert a gnocchi beszívja a szószt – szóval érdemes dupla adagot főzni.
A csirke tikka masala az egyik legismertebb „angol-indiai” étel: sokan vitatkoznak róla, hogy Skóciában vagy Indiában született-e, de mára a brit konyha egyik ikonja.
A „tikka” szó pácolt, grillezett falatkákat jelent, a „masala” pedig fűszerkeveréket – tehát a neve szó szerint annyit tesz: „fűszeres csirkefalatok”.
A gnocchi eredetileg olasz tésztaféle, krumpliból készül, de meglepően jól passzol a currys szószokhoz, mert úgy viselkedik, mint egy szószfelszívó szivacs.
A koriander az egyik legmegosztóbb zöldfűszer: a világ népességének kb. 10%-a genetikailag úgy érzi, hogy szappaníze van.
Ha bejött ez a fűszeres-krémes vonal, mutatunk még pár receptet, amiket szintén imádni fogsz:
Ha tetszett a csirke tikka masala gnocchi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!