Vegán receptek

Vegántofutikkamasala

Vegán tofu tikka masala

Hozzávalók
A tálaláshoz
A tofu pácolásához
1 csomag
tofu
2 tk
garam masala
1 tk
őrölt koriander
1 tk
római kömény
0.5 tk
kurkuma
0.5 tk
0.25 tk
cayenne-bors
3 ek
olaj
A mártáshoz
2 fej
hagyma
(250 g)
4 - 5 cm-es
gyömbér
(20 g)
3 - 4 gerezd
fokhagyma
1 db
chilipaprika
5 ek
olaj
2 ek
garam masala
1 tk
kurkuma
0.5 ek
őrölt római kömény
0.5 ek
őrölt koriander
0.5 ek
cukor
0.5 ek
sűrített paradicsom
1 db
konzerv darabolt paradicsom
friss koriander
főtt basmati rizs
vegán joghurt
(opcionális)

Elkészítés

A tofut minimum 1 órát préseljük 2 vágódeszka között úgy, hogy nehezék van a vágódeszka tetején (pl. egy fazék víz). A tofut a préselés után leszárítjuk, kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockákra vágjuk, majd összekeverjük a hozzá való fűszerekkel és 1 evőkanál olajjal, és hűtőbe tesszük, amíg megcsináljuk a mártást.

A tetszőleges darabokra vágott hagymát, gyömbért, fokhagymát és chilit 5-6 percig magas hőmérsékleten pirítjuk az olajon, majd rátesszük a fűszereket, és így folytatjuk tovább még 1-2 percig. Ezután jöhet rá a cukor és paradicsompüré, megint 1-2 perc pirítás, majd rárakjuk a konzerv paradicsomot is, és 5 percig alacsony lángon rotyogtatjuk. Turmixgépbe tesszük, pürésítjük, és ha szükséges, egy kevés vizet tehetünk hozzá, ezután még 5 percig rotyogtatjuk, ízlés szerint sózzuk. 

A tofut 2 evőkanál olajon magas hőfokon aranybarnára pirítjuk, majd belekeverjük a mártásunkba. Basmati rizzsel és friss korianderrel tálaljuk, ha szeretnénk, egy kis vegán joghurtot is tehetünk rá.

Vegán tikka massala

www.streetkitchen.hu

Az indiaiak ugyan paneer sajtot szoktak használni vegetáriánus curryhez, de a vegánok se csüggedjenek, hiszen tofuval szinte megszólalásig hasonló eredményt érhetünk el.

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

2 főre
A tálaláshoz
A tofu pácolásához
1 csomag
tofu
2 tk
garam masala
1 tk
őrölt koriander
1 tk
római kömény
0.5 tk
kurkuma
0.5 tk
0.25 tk
cayenne-bors
3 ek
olaj
A mártáshoz
2 fej
hagyma
(250 g)
4 - 5 cm-es
gyömbér
(20 g)
3 - 4 gerezd
fokhagyma
1 db
chilipaprika
5 ek
olaj
2 ek
garam masala
1 tk
kurkuma
0.5 ek
őrölt római kömény
0.5 ek
őrölt koriander
0.5 ek
cukor
0.5 ek
sűrített paradicsom
1 db
konzerv darabolt paradicsom
friss koriander
főtt basmati rizs
vegán joghurt
(opcionális)

A tofut minimum 1 órát préseljük 2 vágódeszka között úgy, hogy nehezék van a vágódeszka tetején (pl. egy fazék víz). A tofut a préselés után leszárítjuk, kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockákra vágjuk, majd összekeverjük a hozzá való fűszerekkel és 1 evőkanál olajjal, és hűtőbe tesszük, amíg megcsináljuk a mártást.

A tetszőleges darabokra vágott hagymát, gyömbért, fokhagymát és chilit 5-6 percig magas hőmérsékleten pirítjuk az olajon, majd rátesszük a fűszereket, és így folytatjuk tovább még 1-2 percig. Ezután jöhet rá a cukor és paradicsompüré, megint 1-2 perc pirítás, majd rárakjuk a konzerv paradicsomot is, és 5 percig alacsony lángon rotyogtatjuk. Turmixgépbe tesszük, pürésítjük, és ha szükséges, egy kevés vizet tehetünk hozzá, ezután még 5 percig rotyogtatjuk, ízlés szerint sózzuk. 

A tofut 2 evőkanál olajon magas hőfokon aranybarnára pirítjuk, majd belekeverjük a mártásunkba. Basmati rizzsel és friss korianderrel tálaljuk, ha szeretnénk, egy kis vegán joghurtot is tehetünk rá.

Vegán tikka massala

Ha tetszett a Vegán tofu tikka masala receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept