A csirke tikka masala spagetti első lépéseként a felcsíkozott csirkemellet összekeverjük a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a joghurtot és az olajat is, és sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk. 220 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton 15 percig sütjük.
A raguhoz az olajon elkezdjük lepirítani egy lábasban a szeletekre vágott hagymát és a megroppantott fokhagymát, és belereszeljük a gyömbért. Mikor már van egy kis színe, hozzáadjuk a fűszereket és felöntjük a darabolt paradicsommal. Sózzuk, borsozzuk, 5 percig főzzük, majd egy botmixerrel leturmixoljuk. Hozzákeverjük a joghurtot és még egyet forralunk rajta.
A megpirult csirkét belekeverjük a joghurtos raguba, majd a spagettit bő, sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük és ezt is a raguhoz keverjük. A kész tésztára tálaláskor joghurtot kanalazunk és megszórjuk Cayenne-borssal, valamint aprított korianderrel. A tetejét vékony csíkokra vágott gyömbérrel díszítjük és megpergetjük a lime lereszelt héjával.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 15 perc