A csirkemell krumplibundában elkészítéséhez a csirkemellet kb. 3 cm-es csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy keverőtálba tesszük. Hozzáreszeljük a fokhagymát, összekeverjük a joghurttal és a finomra vágott petrezselyemmel, majd legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.
A burgonyát julienne-re vágjuk (vagy ha nem igazán megy a dolog késsel, nagy lyukú reszelőn is lereszelhetjük) és egy keverőtálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a szerecsendióval. Hozzákeverjük a tojásokat és a lisztet, hogy egy sűrű palacsintatészta-állagot kapjunk.
Egy nagyobb serpenyőben ujjnyi magasságban olajat melegítünk 160-170 fokra. A csirkecsíkokat kiemeljük a joghurtos pácból, megforgatjuk lisztben, majd belemártjuk a burgonyás bundába úgy, hogy minél több massza tapadjon rá. Óvatosan az olajba helyezve, oldalanként kb. 3 perc alatt megsütjük őket, majd egy papírtörlőn leitatjuk róluk a felesleges olajat. Párolt rizzsel és a kedvenc savanyúságunkkal tálaljuk.

- Elkészítési idő: 45 perc
- Pihentetés: min. 30 perc