A csirkét elfelezzük, mindkét felet bevágjuk, de ne teljesen, csak annyira, hogy meg tudjuk tölteni. A töltelékhez 2-3 evőkanál olívaolajon kicsit megpirítjuk a fokhagymát, rádobjuk a spenótot, és ha összeesett és elfőtte a vizet, sózzuk, borsozzuk és ráreszeljük a szerecsendiót. Ezután összekeverjük a ricottával, belereszeljük a parmezánt, majd betöltjük a sózott, borsozzott csirkemellbe. Enyhén kiolajozott tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük.
A salátához a paradicsomot elfelezzük, egy keverőtálban összeforgatjuk az összetépkedett mozzarellával, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, balzsamecettel, rátépkedjük a bazsalikomot, és a megsült hússal tálaljuk.
