Csirkemell receptek

Csirkemellcsíkoksajtkrémesbundában

Csirkemellcsíkok sajtkrémes bundában
csirkemellcsikok-sajtkremes-bundaban

Hozzávalók
200 ml
habtejszín
200 g
natúr krémsajt
2 db
tojás
5 ek
finomliszt
(+ a panírozáshoz)
500 g
csirkemell
étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
krumplipüré

Elkészítés
  1. A habtejszínt, a krémsajtot és a tojásokat egy keverőtálban összekeverjük, hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük, majd sózzuk.

  2. A csirkemellet 2 cm-es csíkokra vágjuk, beleforgatjuk a lisztbe, majd a krémsajtos masszába.

  3. Forró, 160 fokos olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

  4. A megsült csirkéinket papírtörlőn lecsepegtetjük, majd krumplipürével tálaljuk.


www.streetkitchen.hu

Tökéletes választás, ha valami gyors, finom és ropogós vacsorára vágysz!

Ez a recept ideális választás, ha valami gyors, mégis különleges fogásra vágysz. A csirkemellcsíkok puha sajtkrémes bundában sülnek aranybarnára, miközben kívül ropogósak, belül pedig szaftosak maradnak. A massza elkészítése egyszerű, és ha ügyelsz az olaj hőfokára, garantált a tökéletes végeredmény. Kezdőknek is abszolút vállalható recept – csak egy tál, egy serpenyő, és egy kis odafigyelés kell hozzá.

Hozzávalók

4 főre
200 ml
habtejszín
200 g
natúr krémsajt
2 db
tojás
5 ek
finomliszt
(+ a panírozáshoz)
500 g
csirkemell
étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
krumplipüré

Elkészítés

  1. A habtejszínt, a krémsajtot és a tojásokat egy keverőtálban összekeverjük, hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük, majd sózzuk.

  2. A csirkemellet 2 cm-es csíkokra vágjuk, beleforgatjuk a lisztbe, majd a krémsajtos masszába.

  3. Forró, 160 fokos olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

  4. A megsült csirkéinket papírtörlőn lecsepegtetjük, majd krumplipürével tálaljuk.


Ha tetszett a Csirkemellcsíkok sajtkrémes bundában receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept