Street Kitchen

Csirkepörkölt-leves

Csirkepörkölt-leves

Hozzávalók
3 fej
hagyma
2 ek
zsír
3 gerezd
fokhagyma
3 db
babérlevél
1 db
paradicsom
1 db
paprika
2 db
csirkecomb
(egész)
2 db
csirkemell
(kb. 300 g/db)
2 - 4 db
csirkenyak
1 db
csirke far-hát
100 g
csirkemáj
100 g
csirkezúza
70 g
paprikakrém
4 ek
pirospaprika
só, bors
750 g
krumpli
2 csokor
petrezselyem

Elkészítés

Ha a csirkepörkölt nálatok is gyakran kerül az asztalra, akkor egyszer próbáljátok ki így is, több lével, krumplival. A leveshez a hagymát apró kockákra vágjuk, és üvegesre pirítjuk a zsíron. Hozzátesszük a fokhagymát, a babérlevelet, majd az apró kockákra vágott paradicsomot és paprikát is. 

A combokat kettéválasztjuk az ízületnél, a melleket nagyobb darabokra vágjuk, és a többi hússal együtt a pörköltalaphoz tesszük. További kb. 1 perc pirítás után felöntjük 3 liter vízzel. Amikor felforrt, belenyomjuk a paprikakrémet, megszórjuk a tetejét pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön 40 percig főzzük. 

Míg fő a leves, megpucoljuk a krumplikat, és mérettől függően 4-6 darab cikket vágunk belőlük. Amikor már majdnem teljesen puha a hús, hozzáadjuk a burgonyát is a leveshez, és készre főzzük. Ez az idő körülbelül 10 perc. Tálalásnál megszórjuk friss petrezselyemmel. 

Csirkepörkölt-leves
Csirkepörkölt-leves

Ezek is érdekelhetnek:

A világ legjobb csirkepörköltje

Csülök-köröm pörkölt

www.streetkitchen.hu

A csirkepörkölt jó is, finom is, igazi hungarikum. Bármikor jöhet! Pláne, amikor kicsit hosszabb lére eresztjük, és teszünk bele krumplit is. Mert akkor egy igazi leves kerekedik belőle, ami egy igen jó kis étel.

Hozzávalók

8 főre
3 fej
hagyma
2 ek
zsír
3 gerezd
fokhagyma
3 db
babérlevél
1 db
paradicsom
1 db
paprika
2 db
csirkecomb
(egész)
2 db
csirkemell
(kb. 300 g/db)
2 - 4 db
csirkenyak
1 db
csirke far-hát
100 g
csirkemáj
100 g
csirkezúza
70 g
paprikakrém
4 ek
pirospaprika
só, bors
750 g
krumpli
2 csokor
petrezselyem

Ha a csirkepörkölt nálatok is gyakran kerül az asztalra, akkor egyszer próbáljátok ki így is, több lével, krumplival. A leveshez a hagymát apró kockákra vágjuk, és üvegesre pirítjuk a zsíron. Hozzátesszük a fokhagymát, a babérlevelet, majd az apró kockákra vágott paradicsomot és paprikát is. 

A combokat kettéválasztjuk az ízületnél, a melleket nagyobb darabokra vágjuk, és a többi hússal együtt a pörköltalaphoz tesszük. További kb. 1 perc pirítás után felöntjük 3 liter vízzel. Amikor felforrt, belenyomjuk a paprikakrémet, megszórjuk a tetejét pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön 40 percig főzzük. 

Míg fő a leves, megpucoljuk a krumplikat, és mérettől függően 4-6 darab cikket vágunk belőlük. Amikor már majdnem teljesen puha a hús, hozzáadjuk a burgonyát is a leveshez, és készre főzzük. Ez az idő körülbelül 10 perc. Tálalásnál megszórjuk friss petrezselyemmel. 

Csirkepörkölt-leves
Csirkepörkölt-leves

Ezek is érdekelhetnek:

A világ legjobb csirkepörköltje

Csülök-köröm pörkölt

Ha tetszett a Csirkepörkölt-leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept