Szendvics

Csirkés-sajtosszendvicslilahagymachutney-val

Csirkés-sajtos szendvics lilahagyma chutney-val

Hozzávalók
A csirkéhez
300 g
csirkemell
bors
olaj a sütéshez
A lilahagymachutney-hoz
2 ek
méz
2 ek
barna cukor
2 fej
nagyobb lilahagyma
2 ek
balzsamecet
3 ek
vörösbor
1 csipet
kakukkfű
bors
0.5 mk
őrölt rozmaring
1 csipet
őrölt fahéj
Az összeállításhoz
2 db
kisebb baguette
4 szelet
ementáli sajt
4 szelet
füstölt sajt
paradicsom
jégsaláta
majonéz

Elkészítés

Fotó: Szilágyi NóraA húst kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk. A lilahagymachutney-hoz a hagymát félbevágjuk és felszeletjük. Egy kisebb edényben karamellizáljuk a cukrot és a mézet, rádobjuk a lilahagymát és pár percig kevergetjük. Felöntjük a balzsemecettel, vörösborral, hozzászórjuk a fűszereket és pár percig még főzzük, hagyjuk, hogy besűrűsödjön.Mikor kész a chutney, megkenjük vele vékony rétegben a felezett baguetteket. Rakunk rájuk pár levél jégsalátát, néhány szelet paradicsomot, megpakoljuk a csirkével, a kétféle sajttal és kevés majonézzel. Összecsukjuk a baguette feleket és egy forró grillserpenyőben megpirítjuk a szendvicseket.

www.streetkitchen.hu

A csirkés-sajtos szendvics egy olyan műfaj, amivel egyszerűen lehetetlen mellélőni: ha a csirke szaftos, a sajt pedig olvad, akkor nagy baj már nem lehet. Ezt az alaphelyzetet még megfejeltük egy kis liliahagyma chutneyval és az eredmény jobb lett, mint amire számítottunk.

Hozzávalók

2 személyre
A csirkéhez
300 g
csirkemell
bors
olaj a sütéshez
A lilahagymachutney-hoz
2 ek
méz
2 ek
barna cukor
2 fej
nagyobb lilahagyma
2 ek
balzsamecet
3 ek
vörösbor
1 csipet
kakukkfű
bors
0.5 mk
őrölt rozmaring
1 csipet
őrölt fahéj
Az összeállításhoz
2 db
kisebb baguette
4 szelet
ementáli sajt
4 szelet
füstölt sajt
paradicsom
jégsaláta
majonéz

Fotó: Szilágyi NóraA húst kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk. A lilahagymachutney-hoz a hagymát félbevágjuk és felszeletjük. Egy kisebb edényben karamellizáljuk a cukrot és a mézet, rádobjuk a lilahagymát és pár percig kevergetjük. Felöntjük a balzsemecettel, vörösborral, hozzászórjuk a fűszereket és pár percig még főzzük, hagyjuk, hogy besűrűsödjön.Mikor kész a chutney, megkenjük vele vékony rétegben a felezett baguetteket. Rakunk rájuk pár levél jégsalátát, néhány szelet paradicsomot, megpakoljuk a csirkével, a kétféle sajttal és kevés majonézzel. Összecsukjuk a baguette feleket és egy forró grillserpenyőben megpirítjuk a szendvicseket.

Ha tetszett a Csirkés-sajtos szendvics lilahagyma chutney-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept