Megúszós kaják

Csirkéssajtostortilla

Csirkés sajtos tortilla
csirkes-sajtos-tortilla

Hozzávalók
1 fej
vöröshagyma
2 ek
olaj
2 gerezd
fokhagyma
400 g
csirkemellfilé
bors
1 tk
füstölt paprika
1 tk
őrölt kömény
1 db
paradicsom
(90 g/db)
1 db
piros kaliforniai paprika
5 ek
tejföl
4 db
tortillalap
150 g
reszelt trappista sajt
A tálaláshoz
tejföl
friss petrezselyem apróra vágva

Elkészítés
  1. Az apróra vágott vöröshagymát egy serpenyőben, közepes lángon az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

  2. A csirkemellet 2 cm-es kockákra vágjuk, rádobjuk a hagymás alapra, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk füstölt paprikával és köménnyel.

  3. Amikor a csirke kezd megpirulni, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a csíkokra vágott kaliforniai paprikát. 2-3 percig együtt pároljuk, majd elzárjuk a lángot. Elkeverünk benne egy evőkanál tejfölt.

  4. A tortillalapokat megkenjük tejföllel, majd a felét megszórjuk sajttal, arra kanalazunk a csirkés raguból, majd félbehajtjuk, és egy száraz serpenyőben, közepes lángon mindkét oldalát megpirítjuk.

  5. Tejföllel meglocsolva és frissen vágott petrezselyemmel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ha nem vagy épp egy konyhatündér, ez az étel akkor sem fog problémát okozni, és a végeredményben sem fogsz csalódni.

A szaftos, fűszeres csirkeragu és az olvadt sajt a ropogósra pirult tortillában igazi komfortétel-élményt nyújt. Kiváló választás hétköznap estére, amikor kevés időd van, de mégis finomat ennél. Nézzük, hogyan készül a csirkés sajtos tortilla. :)

Hozzávalók

4 fő részére
1 fej
vöröshagyma
2 ek
olaj
2 gerezd
fokhagyma
400 g
csirkemellfilé
bors
1 tk
füstölt paprika
1 tk
őrölt kömény
1 db
paradicsom
(90 g/db)
1 db
piros kaliforniai paprika
5 ek
tejföl
4 db
tortillalap
150 g
reszelt trappista sajt
A tálaláshoz
tejföl
friss petrezselyem apróra vágva

Elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát egy serpenyőben, közepes lángon az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

  2. A csirkemellet 2 cm-es kockákra vágjuk, rádobjuk a hagymás alapra, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk füstölt paprikával és köménnyel.

  3. Amikor a csirke kezd megpirulni, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a csíkokra vágott kaliforniai paprikát. 2-3 percig együtt pároljuk, majd elzárjuk a lángot. Elkeverünk benne egy evőkanál tejfölt.

  4. A tortillalapokat megkenjük tejföllel, majd a felét megszórjuk sajttal, arra kanalazunk a csirkés raguból, majd félbehajtjuk, és egy száraz serpenyőben, közepes lángon mindkét oldalát megpirítjuk.

  5. Tejföllel meglocsolva és frissen vágott petrezselyemmel tálaljuk.

csirkes-sajtos-tortilla-4
Csirkés sajtos tortilla (Fotó: Street Kitchen)

Tipp: ha a tortillalapot külön felmelegítjük és úgy töltjük bele a ragut, akkor friss zöldségekkel wrapként is feltekerhetjük.

A csirkés-sajtos ragu előre is elkészíthető, így a tortillába töltés már csak pár perc. Egy jó film mellé, baráti összejövetelre vagy gyors családi vacsorára is tökéletes.

Ha bejött ez a csirkés sajtos tortilla, próbáld ki ezeket a gyors, töltött finomságokat is:

Csirkés cézár wrap

Sonkás-sajtos tortilla

Megúszós darált húsos tortilla

Ha tetszett a csirkés sajtos tortilla receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése