A szárnyakat az ízületnél kettécsapjuk. Ha esetleg olyan szárnyat vettünk, amin a szárny vége is rajta van, akkor azt adjuk Blökinek vagy turbózzuk fel vele a zöldségalaplevünket, csak jót tesz neki.
Egy tálban összekeverjük a tejet és az uborkalevet, beletesszük a szárnyakat, majd 1-2 órára, de akár egy egész éjszakára is betehetjük a hűtőbe. Egy másik tálban összekeverjük a keményítőt, a fokhagyma-granulátumot és a füstölt paprikát, majd beleforgatjuk a szárnyrészeket, hogy alaposan bevonja azokat a keményítős keverék. Mielőtt a forró olajba tesszük, rázzuk le róla a felesleget.
180 fokra melegítjük az olajat és 4-5 perc alatt szép barnára sütjük benne a húst, majd kivesszük és egy konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges olajat.
A szószhoz olajat melegítünk egy serpenyőben, és közepesen erős lángon, 1-2 perc alatt megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd további fél perc pirítás után felöntjük a vodkával, amit, ha elég magabiztosak vagyunk, be is gyújthatunk. Amikor elpárolgott az alkohol (ez kb. 20-30 másodperc), felöntjük a tejszínnel és megsózzuk. Amikor elkezd sűrűsödni a tejszín, belereszeljük a parmezánt, majd beledobjuk a vajat. Egyet forralunk rajta és lekapcsoljuk a főzőlapot. A szárnyakat a pikáns szósszal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: min. 2 óra
