Fantasztikus desszertek

Csokisfügetorta

Csokis fügetorta

Hozzávalók
A tésztához
130 g
puha vaj
200 g
kristálycukor
2 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
3 db
tojás
100 ml
görög joghurt
250 ml
tej
200 g
finomliszt
120 g
holland kakaópor
2 tk
sütőpor
4 db
füge
A csokikrémhez
200 ml
főzőtejszín
150 g
vaj
400 g
étcsokoládé
A tálaláshoz
4 ek
fügelekvár
6 db
füge
30 g
fehér csokoládé
100 g
tört mogyoró
1 ek
liofilizált málnatöret

Elkészítés

A csokis fügetorta elkészítéséhez először a tésztát állítjuk össze, amihez a vajat kihabosítjuk a kristály- és a vaníliás cukorral. Ha kifehéredett, hozzáadjuk a tojásokat, ezekkel is habosítjuk 2 percig, majd hozzáöntjük a görög joghurtot és a tejet. Elkeverjük, aztán fokozatosan hozzáadagoljuk az előzőleg összekevert lisztes-kakaós-sütőporos szárazanyagot. Csomómentesre keverjük a tésztát és beleöntjük a két, sütőpapírral bélelt sütőformába. A tetejüket megszórjuk 2-2 db, 0,5 cm-es kockára vágott fügével, amit kissé belenyomkodunk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e, majd hagyjuk kihűlni. A tésztája kissé emlékeztetni fog egy brownie-ra, ne egy szárazabb piskótát várjatok. 🙂 

csokis-fugetorta
Csokis fügetorta (Fotó: Street Kitchen)

A csokikrémhez minden alapanyagot egy fém keverőtálba mérünk, vízfürdő fölött homogén állagúra olvasztjuk és ezt is hagyjuk kihűlni. Akkor jó a krém, ha kenhető állagú. 

A kihűlt és a sütőformából kiszabadított csokitorta egyik lapját megkenjük a fügelekvár felével, teszünk rá 2 db, 3 mm vastagon szeletelt fügét, megkenjük a krém felével és 10 percre hűtőbe tesszük. Ezután ráhelyezzük a torta másik lapját és ennek a tetejét is megkenjük a maradék fügelekvárral. A fehér csokit mikróban felolvasztjuk és egy kanál segítségével becsíkozzuk vele a tortát. Végezetül feldíszítjük a habzsákba töltött maradék csokikrémmel.  

Az oldalánál, ahol kilátszik a krém, megszórjuk tört mogyoróval, a tetejére pedig cikkekre vágott fügét teszünk és szintén tört mogyoróval, valamint liofilizált málnával szórjuk meg. 

csokis-fugetorta
Csokis fügetorta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Hűtési idő: 2 óra
  • Sütési idő: 25 perc 

A csoki és a füge zseniális párosítás, de ha te is rajongsz mindenért, ami csokis, akkor ezeket a recepteket is próbáld ki:

Lisztmentes francia csokitorta

Meggyragus csokitorta

Atomdurva csokitorta

www.streetkitchen.hu

A Fügés receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

A csokitorta eddig is a favoritok közt szerepelt nálunk, de ezzel a fügés verzióval emeltünk a szinten! Következzen a non plus ultra csokis fügetorta!

Hozzávalók

2 db 22 cm átmérőjű tortaformához
A tésztához
130 g
puha vaj
200 g
kristálycukor
2 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
3 db
tojás
100 ml
görög joghurt
250 ml
tej
200 g
finomliszt
120 g
holland kakaópor
2 tk
sütőpor
4 db
füge
A csokikrémhez
200 ml
főzőtejszín
150 g
vaj
400 g
étcsokoládé
A tálaláshoz
4 ek
fügelekvár
6 db
füge
30 g
fehér csokoládé
100 g
tört mogyoró
1 ek
liofilizált málnatöret

A csokis fügetorta elkészítéséhez először a tésztát állítjuk össze, amihez a vajat kihabosítjuk a kristály- és a vaníliás cukorral. Ha kifehéredett, hozzáadjuk a tojásokat, ezekkel is habosítjuk 2 percig, majd hozzáöntjük a görög joghurtot és a tejet. Elkeverjük, aztán fokozatosan hozzáadagoljuk az előzőleg összekevert lisztes-kakaós-sütőporos szárazanyagot. Csomómentesre keverjük a tésztát és beleöntjük a két, sütőpapírral bélelt sütőformába. A tetejüket megszórjuk 2-2 db, 0,5 cm-es kockára vágott fügével, amit kissé belenyomkodunk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e, majd hagyjuk kihűlni. A tésztája kissé emlékeztetni fog egy brownie-ra, ne egy szárazabb piskótát várjatok. 🙂 

csokis-fugetorta
Csokis fügetorta (Fotó: Street Kitchen)

A csokikrémhez minden alapanyagot egy fém keverőtálba mérünk, vízfürdő fölött homogén állagúra olvasztjuk és ezt is hagyjuk kihűlni. Akkor jó a krém, ha kenhető állagú. 

A kihűlt és a sütőformából kiszabadított csokitorta egyik lapját megkenjük a fügelekvár felével, teszünk rá 2 db, 3 mm vastagon szeletelt fügét, megkenjük a krém felével és 10 percre hűtőbe tesszük. Ezután ráhelyezzük a torta másik lapját és ennek a tetejét is megkenjük a maradék fügelekvárral. A fehér csokit mikróban felolvasztjuk és egy kanál segítségével becsíkozzuk vele a tortát. Végezetül feldíszítjük a habzsákba töltött maradék csokikrémmel.  

Az oldalánál, ahol kilátszik a krém, megszórjuk tört mogyoróval, a tetejére pedig cikkekre vágott fügét teszünk és szintén tört mogyoróval, valamint liofilizált málnával szórjuk meg. 

csokis-fugetorta
Csokis fügetorta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Hűtési idő: 2 óra
  • Sütési idő: 25 perc 

A csoki és a füge zseniális párosítás, de ha te is rajongsz mindenért, ami csokis, akkor ezeket a recepteket is próbáld ki:

Lisztmentes francia csokitorta

Meggyragus csokitorta

Atomdurva csokitorta

Ha tetszett a Csokis fügetorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept