A csokis fügetorta elkészítéséhez először a tésztát állítjuk össze, amihez a vajat kihabosítjuk a kristály- és a vaníliás cukorral. Ha kifehéredett, hozzáadjuk a tojásokat, ezekkel is habosítjuk 2 percig, majd hozzáöntjük a görög joghurtot és a tejet. Elkeverjük, aztán fokozatosan hozzáadagoljuk az előzőleg összekevert lisztes-kakaós-sütőporos szárazanyagot. Csomómentesre keverjük a tésztát és beleöntjük a két, sütőpapírral bélelt sütőformába. A tetejüket megszórjuk 2-2 db, 0,5 cm-es kockára vágott fügével, amit kissé belenyomkodunk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e, majd hagyjuk kihűlni. A tésztája kissé emlékeztetni fog egy brownie-ra, ne egy szárazabb piskótát várjatok. 🙂

A csokikrémhez minden alapanyagot egy fém keverőtálba mérünk, vízfürdő fölött homogén állagúra olvasztjuk és ezt is hagyjuk kihűlni. Akkor jó a krém, ha kenhető állagú.
A kihűlt és a sütőformából kiszabadított csokitorta egyik lapját megkenjük a fügelekvár felével, teszünk rá 2 db, 3 mm vastagon szeletelt fügét, megkenjük a krém felével és 10 percre hűtőbe tesszük. Ezután ráhelyezzük a torta másik lapját és ennek a tetejét is megkenjük a maradék fügelekvárral. A fehér csokit mikróban felolvasztjuk és egy kanál segítségével becsíkozzuk vele a tortát. Végezetül feldíszítjük a habzsákba töltött maradék csokikrémmel.
Az oldalánál, ahol kilátszik a krém, megszórjuk tört mogyoróval, a tetejére pedig cikkekre vágott fügét teszünk és szintén tört mogyoróval, valamint liofilizált málnával szórjuk meg.

- Elkészítési idő: 40 perc
- Hűtési idő: 2 óra
- Sütési idő: 25 perc