Hozzávalók
A piskótához
- 180 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 230 g cukor
- 2 db tojássárgája
- 2 db tojás
- 60 g tejföl
- 170 ml tej
- 210 g liszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 50 g holland kakaópor
A meggyraguhoz
- 300 g fagyasztott meggy
- 100 g cukor
- 150 ml vörösbor
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt gyömbér
- 2 ág kakukkfű
- 1 ek keményítő
A mascarponés krémhez
- 500 g mascarpone
- 100 ml tejszín
- 80 g porcukor
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1 mk vaníliaesszencia
A tálaláshoz
- 1 - 2 ág kakukkfű
Meggyragus csokitorta
Hozzávalók
A piskótához
- 180 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 230 g cukor
- 2 db tojássárgája
- 2 db tojás
- 60 g tejföl
- 170 ml tej
- 210 g liszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 50 g holland kakaópor
A meggyraguhoz
- 300 g fagyasztott meggy
- 100 g cukor
- 150 ml vörösbor
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt gyömbér
- 2 ág kakukkfű
- 1 ek keményítő
A mascarponés krémhez
- 500 g mascarpone
- 100 ml tejszín
- 80 g porcukor
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1 mk vaníliaesszencia
A tálaláshoz
- 1 - 2 ág kakukkfű
A meggyragus csokitorta elkészítéséhez a piskótához a vajat habosra keverjük a cukorral, aztán mehetnek hozzá a tojássárgáják, az egész tojások, a tejföl és a tej. A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral és a kakaóporral, majd jól elkeverjük a masszában. Belesimítjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformába, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
Közben a meggyet egy lábasba rakjuk a cukorral, a borral, a fűszerekkel és a leszárazott kakukkfűvel együtt, és kb. 15 percig rotyogtatjuk. 1-2 ek vízben elkeverjük a keményítőt, a raguhoz adjuk, átkeverjük, egyet forralunk rajta, és hagyjuk kihűlni.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a piskóta, majd hagyjuk 15 percig hűlni. Ekkor kivesszük a formából, és rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljön. A mascarponét stabil krémalappá habosítjuk a tejszínnel, belekeverjük a többi alapanyagot, és a torta tetejére kenjük a krémet.
A kihűlt ragut a mascarponekrém tetejére kanalazzuk, és díszíthetjük néhány ág friss kakukkfűvel, végül 1-2 órára hűtőbe dobjuk, hogy összeérjenek az ízek.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 40-45 perc
- Pihentetés, hűtés: 3 óra
Ha tetszett a meggyragus csokitorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!