Fantasztikus desszertek

Csokisgesztenyetortamogyorókrémmel

Csokis gesztenyetorta mogyorókrémmel

Hozzávalók
A csokis piskótához
340 g
cukor
150 g
szobahőmérsékletű vaj
5 db
tojás
1 csomag
vaníliás cukor
230 ml
tej
20 ml
olaj
260 g
liszt
50 g
kakaópor
1 csomag
sütőpor
A rétegezéshez
200 g
szobahőmérsékletű mogyorókrém
A gesztenyés krémhez
300 g
szobahőmérsékletű vaj
80 g
porcukor
450 g
gesztenyemassza
300 g
mascarpone
2 ek
kakaópor
A tetejére
1 ek
kakaópor

Elkészítés
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk,  a vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vaníliás cukrot, habosra keverjük, majd mehetnek bele a tojássárgáják, és a tej, és újra átkeverjük. A fehérjéket habbá verjük, a lisztet, kakaóport és sütőport szintén elkeverjük. A tojássárgájás részhez keverjük a lisztes kakaóport, majd 2 lépésben beleforgatjuk a fehérjehabot.
A masszát 3 db 18 cm átmérőjű (vagy 1 db 24 cm-es - ekkor nőni fog a sütési idő) formába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük. A piskótákat hagyjuk langyosra hűlni, majd levesszük a formát róla és teljesen kihűtjük. A lapok púposabb részét levágjuk (ebből popcake-et lehet készíteni vagy csak simán megenni :D).
A krémhez a vajat a porcukorral kikeverjük, majd belekeverjük a gesztenyemasszát, végül a mascarponét és a kakaóport is, majd nyomózsákba töltjük. Az alsó piskótalapot megkenjük mogyorókrémmel, nyomunk rá a gesztenyés krémből, majd ezt ismételjük még kétszer. A legfelső réteget vékonyan megszórjuk kakaóporral és bedobjuk kb. 1 órára a hűtőbe a tortát.

www.streetkitchen.hu

A téli szezonban a gesztenye az egyik legjobb választás, ha sütikről van szó, csokival kombinálva pedig egyenesen szuper jó. A tésztája kakaós, szaftos “piskóta”, kevés mogyorókrémmel és egy nagyon gyorsan elkészíthető gesztenyekrémmel rétegezve.

Hozzávalók

1 18 cm átmérőjű tortához
A csokis piskótához
340 g
cukor
150 g
szobahőmérsékletű vaj
5 db
tojás
1 csomag
vaníliás cukor
230 ml
tej
20 ml
olaj
260 g
liszt
50 g
kakaópor
1 csomag
sütőpor
A rétegezéshez
200 g
szobahőmérsékletű mogyorókrém
A gesztenyés krémhez
300 g
szobahőmérsékletű vaj
80 g
porcukor
450 g
gesztenyemassza
300 g
mascarpone
2 ek
kakaópor
A tetejére
1 ek
kakaópor
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk,  a vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vaníliás cukrot, habosra keverjük, majd mehetnek bele a tojássárgáják, és a tej, és újra átkeverjük. A fehérjéket habbá verjük, a lisztet, kakaóport és sütőport szintén elkeverjük. A tojássárgájás részhez keverjük a lisztes kakaóport, majd 2 lépésben beleforgatjuk a fehérjehabot.
A masszát 3 db 18 cm átmérőjű (vagy 1 db 24 cm-es - ekkor nőni fog a sütési idő) formába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük. A piskótákat hagyjuk langyosra hűlni, majd levesszük a formát róla és teljesen kihűtjük. A lapok púposabb részét levágjuk (ebből popcake-et lehet készíteni vagy csak simán megenni :D).
A krémhez a vajat a porcukorral kikeverjük, majd belekeverjük a gesztenyemasszát, végül a mascarponét és a kakaóport is, majd nyomózsákba töltjük. Az alsó piskótalapot megkenjük mogyorókrémmel, nyomunk rá a gesztenyés krémből, majd ezt ismételjük még kétszer. A legfelső réteget vékonyan megszórjuk kakaóporral és bedobjuk kb. 1 órára a hűtőbe a tortát.

Ha tetszett a Csokis gesztenyetorta mogyorókrémmel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept