Receptek

Csokispitebaileyseskrémmel

Csokis pite baileyses krémmel

Hozzávalók
A tésztához
150 g
hideg vaj
200 g
liszt
20 g
kakaópor
1 csipet
2 db
tojássárgája
2 ek
hideg víz
2 ek
porcukor
A krémhez
400 ml
tej
400 ml
krémlikőr
50 g
cukor
6 db
tojássárgája
70 g
keményítő
20 g
vaníliás cukor
A habcsókkrémhez
50 g
tojásfehérje
100 g
cukor
80 g
vaj

Elkészítés

Először elkészítjük a csokis pite tésztáját: a hideg, kockára vágott vajat elmorzsoljuk a liszttel, a kakaóporral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a vizet és a porcukrot, hogy összeálljon. Fóliába csomagoljuk, és egy órát hagyjuk pihenni. 

Ezután kivesszük a hűtőből a tésztát, amit a forma átmérőjénél kb. 2-3 cm-rel nagyobbra nyújtunk, majd belehelyezzük a formába, rányomkodjuk a forma oldalára is, és egy éles késsel levágjuk a felesleges, lelógó részeket. Megszurkáljuk pár helyen egy villával, rakunk bele alufóliát, majd ebbe száraz babot nehezéknek, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre. Ezután kivesszük a babot és a fóliát, és további kb. 12-14 percig sütjük. 

A krém hozzávalóit egy lábasban csomómentesre keverjük, majd közepes lángon gyakorlatilag egy sűrű pudingot főzünk, amit dermedés után a kihűlt pitetésztába öntünk. Berakjuk hűtőbe, és hagyjuk, hogy pár óra alatt szépen megszilárduljon. 

A habcsókkrémhez a tojásfehérjét összekeverjük a cukorral, vízgőz felett csípősre melegítjük, majd magas fokozaton, habverővel addig habosítjuk, amíg teljesen kihűl. A stabil, habcsók állagú alapot nyomózsákba töltjük, kidíszítjük vele a pite tetejét, és szakácsfáklyával karamellizáljuk kicsit.

Csokis pite baileys-es krémmel
Csokis pite baileyses krémmel

Még több ünnepi desszert:

Baileys-krémes képviselőfánk

Nóri kedvenc mézes krémese

Csokis-törökmogyorós szelet

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Olyan, mintha egy csodálatosan selymes, likőrös pudingot ennél egy omlós, kakaós tésztával, és ezek mellé még egy kevés (nem, nem is kevés!!!) habcsók is jár. Szerintem csodálatos!

Hozzávalók

1 22 cm-es piteformához
A tésztához
150 g
hideg vaj
200 g
liszt
20 g
kakaópor
1 csipet
2 db
tojássárgája
2 ek
hideg víz
2 ek
porcukor
A krémhez
400 ml
tej
400 ml
krémlikőr
50 g
cukor
6 db
tojássárgája
70 g
keményítő
20 g
vaníliás cukor
A habcsókkrémhez
50 g
tojásfehérje
100 g
cukor
80 g
vaj

Először elkészítjük a csokis pite tésztáját: a hideg, kockára vágott vajat elmorzsoljuk a liszttel, a kakaóporral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a vizet és a porcukrot, hogy összeálljon. Fóliába csomagoljuk, és egy órát hagyjuk pihenni. 

Ezután kivesszük a hűtőből a tésztát, amit a forma átmérőjénél kb. 2-3 cm-rel nagyobbra nyújtunk, majd belehelyezzük a formába, rányomkodjuk a forma oldalára is, és egy éles késsel levágjuk a felesleges, lelógó részeket. Megszurkáljuk pár helyen egy villával, rakunk bele alufóliát, majd ebbe száraz babot nehezéknek, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre. Ezután kivesszük a babot és a fóliát, és további kb. 12-14 percig sütjük. 

A krém hozzávalóit egy lábasban csomómentesre keverjük, majd közepes lángon gyakorlatilag egy sűrű pudingot főzünk, amit dermedés után a kihűlt pitetésztába öntünk. Berakjuk hűtőbe, és hagyjuk, hogy pár óra alatt szépen megszilárduljon. 

A habcsókkrémhez a tojásfehérjét összekeverjük a cukorral, vízgőz felett csípősre melegítjük, majd magas fokozaton, habverővel addig habosítjuk, amíg teljesen kihűl. A stabil, habcsók állagú alapot nyomózsákba töltjük, kidíszítjük vele a pite tetejét, és szakácsfáklyával karamellizáljuk kicsit.

Csokis pite baileys-es krémmel
Csokis pite baileyses krémmel

Még több ünnepi desszert:

Baileys-krémes képviselőfánk

Nóri kedvenc mézes krémese

Csokis-törökmogyorós szelet

Ha tetszett a Csokis pite baileyses krémmel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept