Hirdetés

A fantasztikus csörögefánk

Hozzávalók

4
főre
+
50 dkg BL55 liszt
2 ek porcukor
5 ek rum
5 db tojássárgája
16 dkg tejföl
5 dkg puha vaj
1 csipet só
1 púpozott mk sütőpor
étolaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz
Hirdetés

A fantasztikus csörögefánk

A csörögefánk igazi klasszikus, és akármennyire is farsangi édességként van számon tartva, tökéletes vendégváró süti az év bármely szakában. A csörögefánk leginkább a formája miatt különleges, na meg persze egy szuper recept sem elhanyagolható mellőle, szóval mi el is hoztuk nektek a legszuperebbet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
50 dkg BL55 liszt
2 ek porcukor
5 ek rum
5 db tojássárgája
16 dkg tejföl
5 dkg puha vaj
1 csipet só
1 púpozott mk sütőpor
étolaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz

Egy keverőtálba mérjük a lisztet, a sót, a sütőport és a porcukrot. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a rumot, a puha vajat és a tejfölt. Az egészet addig keverjük dagasztókarral, amíg a tésztának egyenletes sima felülete nem lesz. Lisztezett deszkára borítjuk és letakarva 20 percet pihentetjük.

A csörögefánk tálalása

A tésztát három egyenlő részre vágjuk és mindhárom részt kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. Megalkotjuk a fánk jellegzetes formáját: derelyevágóval 3 centi széles szalagokat vágunk belőle és minden szalag közepét is bevágunk, majd két végét megfogva spirálisan megtekerjük. A fánkcsíkok egyből mehet be a 170 fokos bő olajba, ahol pár perc alatt aranybarnára és ropogósra sülnek. Kikapkodjuk őket az olajból, papirtörlőn lecsöpögtetjük, porcukorral megszórjuk és frankó házi baracklekvárral tálaljuk.

Ha tetszett a csörögefánk receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

 

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások