Hozzávalók
- 50 dkg BL55 liszt
- 2 ek porcukor
- 5 ek rum
- 5 db tojássárgája
- 16 dkg tejföl
- 5 dkg puha vaj
- 1 csipet só
- 1 púpozott mk sütőpor
- étolaj a sütéshez
- porcukor a szóráshoz
Hozzávalók
- 50 dkg bl55 liszt
- 2 ek porcukor
- 5 ek rum
- 5 db tojássárgája
- 16 dkg tejföl
- 5 dkg puha vaj
- 1 csipet só
- 1 púpozott mk sütőpor
- étolaj a sütéshez
- porcukor a szóráshoz
Egy keverőtálba mérjük a lisztet, a sót, a sütőport és a porcukrot. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a rumot, a puha vajat és a tejfölt. Az egészet addig keverjük dagasztókarral, amíg a tésztának egyenletes sima felülete nem lesz. Lisztezett deszkára borítjuk és letakarva 20 percet pihentetjük.
A csörögefánk tálalása
A tésztát három egyenlő részre vágjuk és mindhárom részt kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. Megalkotjuk a fánk jellegzetes formáját: derelyevágóval 3 centi széles szalagokat vágunk belőle és minden szalag közepét is bevágunk, majd két végét megfogva spirálisan megtekerjük. A fánkcsíkok egyből mehet be a 170 fokos bő olajba, ahol pár perc alatt aranybarnára és ropogósra sülnek. Kikapkodjuk őket az olajból, papirtörlőn lecsöpögtetjük, porcukorral megszórjuk és frankó házi baracklekvárral tálaljuk.
Ha tetszett a csörögefánk receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a fánkreceptek is érdekelhetnek:
Castagnole, a megúszósabb fánk
Itt van a tökéletes farsangi fánk!