A rántott csirkemelles szendvicshez a bacont közepesen forró, száraz serpenyőben ropogósra sütjük, majd kivesszük és félretesszük. A lila hagymát vékony szeletekre vágjuk és lesózzuk, ráfacsarjuk a lime levét, majd tálalásig félretesszük. A sajtkrémben elkeverjük az édes chiliszószt.
180 fokra felmelegítjük az olajat és kb. 3 perc alatt készre sütjük benne a rántott húst. Ha megsült, konyhai papírtörlőre szedjük.
@streetkitchenhu Cuccos rántott csirkemelles szendvics 🥪 #sandwich #food #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen @eislerzsolti ♬ Pew Pew! - Official Sound Studio
A ciabattát félbevágjuk, majd kettészeljük. Az alját megkenjük a sajtkrémmel, rátesszük a felszeletelt rántott húst, megpakoljuk a szeletekre vágott mozzarellával és betesszük 250 fokra előmelegített sütőbe, grill fokozatra kb. 5 percre, hogy a sajt szépen ráolvadjon a tetejére.
Kivesszük a sütőből, megkenjük a húst a pesztóval, rátesszük a madársalátát, a lila hagymát és a jalapenokarikákat, végül megszórjuk a durvára vágott baconnel, és mehet rá a ciabatta teteje.

- Elkészítési idő: 20 perc
Még több baromi jó szendvics:
Csípős majonézes coleslaw-s grillezett szendvics