A cukkinit lereszeljük, tálba tesszük és besózzuk, majd hagyjuk állni 10 percig. Ezután egy konyharuhába öntjük és alaposan kinyomkodjuk belőle az összes nedvességet.
Összekeverjük a sóval, a tojással, a zabpehellyel, a reszelt fokhagymával és a finomra aprított bazsalikommal, majd hagyjuk, hogy a zabpehely megszívja magát, ez kb. 6 perc.
Ezután 30 g-os golyókat formázunk belőle. Olajat melegítünk egy serpenyőben, annyit, hogy a golyókat félig ellepje, majd közepesen magas lángon, oldalanként 3-3 perc alatt készre sütjük őket. Egyszerre max. 5-6 darabot tegyünk az olajba, nehogy túlságosan lehűtse azt.
Tejföllel és kukoricás rizzsel tálaljuk.
Cukkinifasírtzabpehellyel
A cukkini fasírt zabpehellyel egy igazi nyári mentőöv: könnyű, mégis laktató, egyszerre zöldséges, fűszeres és szaftos. Ha unod már a megszokott köreteket, vagy csak valami gyors és húsmentes ebédet szeretnél összedobni, ez a recept aranyat ér. Ráadásul a rizs-kukorica kombóval és egy kis tejföllel tökéletesen kerek étel lesz belőle – egy tál, amit tényleg öröm megenni.

Vega
A cukkinifasírt zabpehellyel a tökéletes nyári húsmentes fogás: könnyű, mégis laktató, ropogós kívül, krémes belül, és annyira jól fűszerezhető, hogy simán felveszi a versenyt a klasszik fasírtokkal.
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
A cukkinit lereszeljük, tálba tesszük és besózzuk, majd hagyjuk állni 10 percig. Ezután egy konyharuhába öntjük és alaposan kinyomkodjuk belőle az összes nedvességet.
Összekeverjük a sóval, a tojással, a zabpehellyel, a reszelt fokhagymával és a finomra aprított bazsalikommal, majd hagyjuk, hogy a zabpehely megszívja magát, ez kb. 6 perc.
Ezután 30 g-os golyókat formázunk belőle. Olajat melegítünk egy serpenyőben, annyit, hogy a golyókat félig ellepje, majd közepesen magas lángon, oldalanként 3-3 perc alatt készre sütjük őket. Egyszerre max. 5-6 darabot tegyünk az olajba, nehogy túlságosan lehűtse azt.
Tejföllel és kukoricás rizzsel tálaljuk.

Pár tipp a tökéletes végeredmény érdekében
A cukkinit reszelés után mindenképp sózd be, és hagyd állni 10-15 percig, majd alaposan nyomkodd ki. A felesleges víztől meg kell szabadulni, különben a fasírt szétfolyik.
A zabpehely nemcsak tartást ad, de egy kis plusz rostot és tápértéket is – ha gyorsabb állagot szeretnél, használj apróbb szeműt vagy kissé daráld le.
A tojás segíti összetartani a fasírtot, de ha vegán verzióban készítenéd, használhatsz lenmagtojást is (1 ek őrölt lenmag + 3 ek víz).
A fokhagyma és a bazsalikom nagyon sokat dobnak az ízén – ha van otthon petrezselyem, oregánó vagy snidling, bátran variálhatod!
A tejfölös mártogatósba keverhetsz egy kis citromlevet, friss fűszereket vagy mustárt is, hogy még jobban feldobja.
A rizs és a konzervkukorica remek, gyors köret, de akár tortillába vagy pitába is töltheted a fasírtokat egy kis salátával.
A cukkinifasírt zabpehellyel készítve szerintünk kukoricás rizzsel a legjobb, de ha te esetleg más köretre vágysz, mutatunk néhány frankó opciót!
Ha tetszett a Cukkinifasírt zabpehellyel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!