Szezonális receptek

Cukkiniscsirkenyárs

Cukkinis csirkenyárs
Cukkinis csirkenyárs

Hozzávalók
300 g
csirkemellfilé
2 ek
olívaolaj
1 db
citrom leve
1 gerezd
fokhagyma
1 tk
szárított oregánó
1 tk
szárított kakukkfű
bors
A nyárshoz
1 db
cukkini
(300 g/db)
1 db
kaliforniai paprika
2 fej
lila hagyma
(90 g/fej)

Elkészítés
  1. Megtisztítjuk a csirkemelleket és a páchoz minden alapanyagot összekeverünk egy tálban. A csirkét felkockázzuk és a pácba forgatjuk, és legalább 30 percre (vagy akár egy éjszakára) hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.

  2. A cukkinit ujjnyi vastag karikákra vágjuk, a paprikát nagyobb, 3 cm-es darabokra, a lila hagymát pedig felcikkezzük.

  3. A nyársra először a cukkinit szúrjuk fel, majd a csirkét, utána jöhet a paprika, végül a hagyma, és ezt addig ismételjük, ameddig elfogynak a hozzávalók.

  4. Ekkor közepesen magas hőfokon vagy grillen, annak hiányában egy grillserpenyőn, oldalanként 3 percig sütjük. a rám hallgatsz, akkor mindenképp igyál mellé valami hideget és buborékosat!

www.streetkitchen.hu

Egy tipikus nyári étel, ami pikk-pakk összedobható. Tökéletes baráti összejövetelekre vagy egy laza nyári vacsihoz.

Ez a cukkinis csirkenyárs igazi nyári sláger: pillanatok alatt összedobható, grillezhető, és mindenki imádni fogja! Frissítő citromos-fokhagymás páccal, roppanós cukkini, édes paprika és lila hagyma társaságában – tökéletes grillpartira, de akár gyors hétköznapi vacsorának is. És hogy igazán menő legyél, kortyolj mellé valami hideg, bubis italt!

Hozzávalók

2 főre
300 g
csirkemellfilé
2 ek
olívaolaj
1 db
citrom leve
1 gerezd
fokhagyma
1 tk
szárított oregánó
1 tk
szárított kakukkfű
bors
A nyárshoz
1 db
cukkini
(300 g/db)
1 db
kaliforniai paprika
2 fej
lila hagyma
(90 g/fej)

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a csirkemelleket és a páchoz minden alapanyagot összekeverünk egy tálban. A csirkét felkockázzuk és a pácba forgatjuk, és legalább 30 percre (vagy akár egy éjszakára) hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.

  2. A cukkinit ujjnyi vastag karikákra vágjuk, a paprikát nagyobb, 3 cm-es darabokra, a lila hagymát pedig felcikkezzük.

  3. A nyársra először a cukkinit szúrjuk fel, majd a csirkét, utána jöhet a paprika, végül a hagyma, és ezt addig ismételjük, ameddig elfogynak a hozzávalók.

  4. Ekkor közepesen magas hőfokon vagy grillen, annak hiányában egy grillserpenyőn, oldalanként 3 percig sütjük. a rám hallgatsz, akkor mindenképp igyál mellé valami hideget és buborékosat!

Cukkinis csirkenyárs
Cukkinis csirkenyárs (Fotó: Street Kitchen)

Tipp: akár sütőben is süthetjük a nyársakat. Ebben az esetben 200°C-ra előmelegítjük a sütőt, és a nyársakat 20 perc alatt aranybarnára sütjük, félidőben megforgatva.

Tipp 2: ha félünk, hogy megszúrjuk az ujjunkat a nyárssal, akkor tegyük egy deszkára, amit szeretnénk ráhúzni, és ott szúrjuk bele stabil, kemény felületen. Picit időigényesebb, de mindenképp biztonságosabb.

A cukkinis csirkenyárs pont az a recept, amit bátran bevethetsz grillezéshez, vendégvárónak, vagy csak egy laza nyári vacsinak a teraszon. Gyors, egyszerű, friss és könnyed – és garantáltan pillanatok alatt elfogy! Ha szeretnéd, hogy a vacsorád ne csak finom, de tápláló is legyen, ez a recept neked szól. Még több cukkinis recept:

Töltött cukkini air fryerben

Cukkinis aprópecsenye

Cukkinis galuska

Ha tetszett a Cukkinis csirkenyárs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept