Megtisztítjuk a csirkemelleket és a páchoz minden alapanyagot összekeverünk egy tálban. A csirkét felkockázzuk és a pácba forgatjuk, és legalább 30 percre (vagy akár egy éjszakára) hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.
A cukkinit ujjnyi vastag karikákra vágjuk, a paprikát nagyobb, 3 cm-es darabokra, a lila hagymát pedig felcikkezzük.
A nyársra először a cukkinit szúrjuk fel, majd a csirkét, utána jöhet a paprika, végül a hagyma, és ezt addig ismételjük, ameddig elfogynak a hozzávalók.
Ekkor közepesen magas hőfokon vagy grillen, annak hiányában egy grillserpenyőn, oldalanként 3 percig sütjük. a rám hallgatsz, akkor mindenképp igyál mellé valami hideget és buborékosat!
Cukkiniscsirkenyárs
Egy tipikus nyári étel, ami pikk-pakk összedobható. Tökéletes baráti összejövetelekre vagy egy laza nyári vacsihoz.
Ez a cukkinis csirkenyárs igazi nyári sláger: pillanatok alatt összedobható, grillezhető, és mindenki imádni fogja! Frissítő citromos-fokhagymás páccal, roppanós cukkini, édes paprika és lila hagyma társaságában – tökéletes grillpartira, de akár gyors hétköznapi vacsorának is. És hogy igazán menő legyél, kortyolj mellé valami hideg, bubis italt!
Hozzávalók
A nyárshoz
Elkészítés
Megtisztítjuk a csirkemelleket és a páchoz minden alapanyagot összekeverünk egy tálban. A csirkét felkockázzuk és a pácba forgatjuk, és legalább 30 percre (vagy akár egy éjszakára) hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.
A cukkinit ujjnyi vastag karikákra vágjuk, a paprikát nagyobb, 3 cm-es darabokra, a lila hagymát pedig felcikkezzük.
A nyársra először a cukkinit szúrjuk fel, majd a csirkét, utána jöhet a paprika, végül a hagyma, és ezt addig ismételjük, ameddig elfogynak a hozzávalók.
Ekkor közepesen magas hőfokon vagy grillen, annak hiányában egy grillserpenyőn, oldalanként 3 percig sütjük. a rám hallgatsz, akkor mindenképp igyál mellé valami hideget és buborékosat!

Tipp: akár sütőben is süthetjük a nyársakat. Ebben az esetben 200°C-ra előmelegítjük a sütőt, és a nyársakat 20 perc alatt aranybarnára sütjük, félidőben megforgatva.
Tipp 2: ha félünk, hogy megszúrjuk az ujjunkat a nyárssal, akkor tegyük egy deszkára, amit szeretnénk ráhúzni, és ott szúrjuk bele stabil, kemény felületen. Picit időigényesebb, de mindenképp biztonságosabb.
A cukkinis csirkenyárs pont az a recept, amit bátran bevethetsz grillezéshez, vendégvárónak, vagy csak egy laza nyári vacsinak a teraszon. Gyors, egyszerű, friss és könnyed – és garantáltan pillanatok alatt elfogy! Ha szeretnéd, hogy a vacsorád ne csak finom, de tápláló is legyen, ez a recept neked szól. Még több cukkinis recept:
Ha tetszett a Cukkinis csirkenyárs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!