Cukormentes receptek

Cukormentescseresznyéslepény

Cukormentes cseresznyés lepény

Hozzávalók
A tésztához
20 g
élesztő
200 ml
tej
3 ek
négyszeres erősségű édesítő
200 g
liszt
30 g
olvasztott vaj
1 db
tojás
1 db
citrom reszelt héja
1 csipet
A töltelékhez
50 g
szeletelt mandula
250 - 300 g
fagyasztott cseresznye vagy magozott friss cseresznye
A sütéshez
pici vaj és liszt a forma kikenéséhez
1 db
tojás
A tálaláshoz
méz

Elkészítés

A cukormentes cseresznyés lepény tésztájához az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben az édesítővel. Közben a lisztet összekeverjük az olvasztott vajjal, a tojással, a citrom héjával és egy csipet sóval. Miután felfutott az élesztő, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és homogén tésztává dagasztjuk. Lefedjük egy konyharuhával, majd minimum egy órát kelni hagyjuk. 

Közben a sütőformánkat kikenjük vajjal, és megszórjuk egy kevés liszttel. Egy forró serpenyőben pár perc alatt aranybarnára pirítjuk a szeletelt mandulát.

Ha megkelt a tészta, eloszlatjuk a formában, vékonyan megkenjük a felvert tojással, majd egyenletesen rászórjuk a cseresznyét és a mandulát. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Ha nem találjuk elég édesnek, akár mézzel megcsorgatva is tálalhatjuk.

  • Előkészítési idő: 70 perc
  • Sütési idő: 25 perc
cukormentes cseresznyés lepény
Cukormentes cseresznyés lepény

Még több nyárias lepény:

Mákos-szilvás kelt lepény

Kapros-túrós lepény

www.streetkitchen.hu

Ez a süti teljesen hozza a nagymamáink keze által készített édességek ízvilágát, pedig egy gramm cukrot sem tartalmaz!

Hozzávalók

1 15 x 25 cm-es sütőformához
A tésztához
20 g
élesztő
200 ml
tej
3 ek
négyszeres erősségű édesítő
200 g
liszt
30 g
olvasztott vaj
1 db
tojás
1 db
citrom reszelt héja
1 csipet
A töltelékhez
50 g
szeletelt mandula
250 - 300 g
fagyasztott cseresznye vagy magozott friss cseresznye
A sütéshez
pici vaj és liszt a forma kikenéséhez
1 db
tojás
A tálaláshoz
méz

A cukormentes cseresznyés lepény tésztájához az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben az édesítővel. Közben a lisztet összekeverjük az olvasztott vajjal, a tojással, a citrom héjával és egy csipet sóval. Miután felfutott az élesztő, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és homogén tésztává dagasztjuk. Lefedjük egy konyharuhával, majd minimum egy órát kelni hagyjuk. 

Közben a sütőformánkat kikenjük vajjal, és megszórjuk egy kevés liszttel. Egy forró serpenyőben pár perc alatt aranybarnára pirítjuk a szeletelt mandulát.

Ha megkelt a tészta, eloszlatjuk a formában, vékonyan megkenjük a felvert tojással, majd egyenletesen rászórjuk a cseresznyét és a mandulát. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Ha nem találjuk elég édesnek, akár mézzel megcsorgatva is tálalhatjuk.

  • Előkészítési idő: 70 perc
  • Sütési idő: 25 perc
cukormentes cseresznyés lepény
Cukormentes cseresznyés lepény

Még több nyárias lepény:

Mákos-szilvás kelt lepény

Kapros-túrós lepény

Ha tetszett a Cukormentes cseresznyés lepény receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept