Cukormentes receptek

Cukormenteshabosmákoseperrel

Cukormentes habos mákos eperrel

Hozzávalók
A tésztához
200 g
teljes kiőrlésű liszt
100 g
liszt
2 ek
xilit
1 nagy csipet
150 g
hideg vaj
2 db
tojássárgája
4 ek
tejföl
A mákos réteghez
400 g
darált mák
200 g
porxilit
2 db
citrom héja és leve
1 ek
vaníliakivonat
600 ml
tej
1 ek
étkezési keményítő
2 db
tojássárgája
300 ml
víz
Az epres részhez
250 g
friss eper
2 ek
étkezési keményítő
A habhoz
1 mk
étkezési keményítő
60 g
porxilit
4 db
tojásfehérje

Elkészítés

A Cukormentes habos mákos süti tésztájához a liszteket, a xilitet és a sót összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük fél órára.

Ezután a tepsi méretére nyújtjuk a tésztát, beletesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütjük.

A mákos réteghez a mákot, a xilitet, a citromot, a vaníliát és a vizet felforraljuk, felöntjük a tejjel, és 5-6 percig főzzük. A végén elkeverjük benne a keményítőt, tojássárgáját, majd ha újraforrt, elzárjuk és hagyjuk kicsit hűlni. Rákenjük az elősütött tésztára, és visszarakjuk a sütőbe 30 percre. 

Az epres részhez az epret kis kockákra vágjuk, és összeforgatjuk a keményítővel. Megszórjuk vele a mákos részt, és további 10 percre a sütőbe rakjuk.

A habhoz elkeverjük a keményítőt a xilittel, hozzáadjuk a fehérjéhez, és kemény habot verünk belőle. Habzsákba tesszük, rányomkodjuk a sütire, és ismét visszarakjuk a sütőbe 10 percre, 120 fokra. Ha kihűlt, felszeletelve tálaljuk.

Cukormentes habos mákos eperrel
Cukormentes habos mákos eperrel
  • Előkészítési idő: 40 perc
  • Főzési idő: 10 perc
  • sütési idő: 70 perc
  • hűtés: min. 60 perc
  • összesen: min. 180 perc

www.streetkitchen.hu

Aki imádja a mákos sütiket, annak ez lesz a nyári befutója. Egy könnyű habréteg, mák, eper és egy kissé omlós tészta = igazi függőség!

pictogram

Cukormentes

Hozzávalók

1 20 x 30 cm-es tepsihez
A tésztához
200 g
teljes kiőrlésű liszt
100 g
liszt
2 ek
xilit
1 nagy csipet
150 g
hideg vaj
2 db
tojássárgája
4 ek
tejföl
A mákos réteghez
400 g
darált mák
200 g
porxilit
2 db
citrom héja és leve
1 ek
vaníliakivonat
600 ml
tej
1 ek
étkezési keményítő
2 db
tojássárgája
300 ml
víz
Az epres részhez
250 g
friss eper
2 ek
étkezési keményítő
A habhoz
1 mk
étkezési keményítő
60 g
porxilit
4 db
tojásfehérje

A Cukormentes habos mákos süti tésztájához a liszteket, a xilitet és a sót összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük fél órára.

Ezután a tepsi méretére nyújtjuk a tésztát, beletesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütjük.

A mákos réteghez a mákot, a xilitet, a citromot, a vaníliát és a vizet felforraljuk, felöntjük a tejjel, és 5-6 percig főzzük. A végén elkeverjük benne a keményítőt, tojássárgáját, majd ha újraforrt, elzárjuk és hagyjuk kicsit hűlni. Rákenjük az elősütött tésztára, és visszarakjuk a sütőbe 30 percre. 

Az epres részhez az epret kis kockákra vágjuk, és összeforgatjuk a keményítővel. Megszórjuk vele a mákos részt, és további 10 percre a sütőbe rakjuk.

A habhoz elkeverjük a keményítőt a xilittel, hozzáadjuk a fehérjéhez, és kemény habot verünk belőle. Habzsákba tesszük, rányomkodjuk a sütire, és ismét visszarakjuk a sütőbe 10 percre, 120 fokra. Ha kihűlt, felszeletelve tálaljuk.

Cukormentes habos mákos eperrel
Cukormentes habos mákos eperrel
  • Előkészítési idő: 40 perc
  • Főzési idő: 10 perc
  • sütési idő: 70 perc
  • hűtés: min. 60 perc
  • összesen: min. 180 perc

Ha tetszett a Cukormentes habos mákos eperrel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept