A cukormentes madártej feltétjéhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a végén pedig belekeverjük az eritritet.
A tejet egy lábasba öntjük, és elkezdjük felmelegíteni, majd két kanál segítségével beleszaggatunk pár tojáshabgombócot, lefedjük, és hagyjuk, hogy „megfőjenek” kb. 2-3 perc alatt. Ezeket egy edénybe szedjük, majd ugyanígy kiszaggatjuk, és megfőzzük a maradék habot is.
A tojássárgájákat elkeverjük a keményítővel és a vaníliakivonattal, és a tejhez keverjük. Mehet bele az eritrit és a só is, majd folyamatos kevergetés közben forrásig hevítjük, ekkorra szép krémes, és sűrűbb állagú lesz.
Alaposan lehűtve tálaljuk a tojáshabbal, és megszórjuk egy leheletnyi fahéjjal.

- Előkészítési idő: 10 perc
- Főzési idő: 10-15 perc
- Pihentetés/ hűtés: 1-2 óra
- Összesen: 90-145 perc