Cukormentes receptek

Cukormentesrépatorta

Cukormentes répatorta

Hozzávalók
100 g
eritrit
30 g
vaníliás eritrit
4 db
tojás
50 g
dió
350 g
tisztított répa
50 g
mazsola
100 ml
olaj
250 g
liszt
1 csapott tk
szódabikarbóna
2 tk
sütőpor
0.5 tk
1 tk
őrölt fahéj
A díszítéshez
300 g
mascarpone
2 tk
instant kávé
60 g
eritrit
30 g
cukormentes étcsoki
150 g
vaj

Elkészítés

A cukormentes répatorta ünnepi varázsol bármilyen asztalt. Könnyű elkészíteni, első lépésként a vajat egy robotgépben kihabosítjuk az eritrittel és a vaníliás eritrittel, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és azzal is habosra keverjük. A diót durvára vágjuk, a répát megpucoljuk, és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Az aprított diót a reszelt répát, illetve a mazsolát és az olajat is a tojásos keverékhez adjuk, és összedolgozzuk. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sütőport és a fahéjat, és jól összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

A krémhez egy tálba tesszük a mascarponét, hozzáadjuk a kávét, egy robotgép segítségével kihabosítjuk, kávédarálóban az eritritet porrá törjük és ezt is hozzáadjuk a krémhez. Habzsákba töltjük a krémet, és megdíszítjük vele a torta tetejét. A tetejére reszelünk egy kevés cukormentes étcsokoládét. 

  • Elkészítési idő: kb. 60 perc
  • Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű tortaformához
Cukormentes répatorta
Cukormentes répatorta (Fotó: Street Kitchen)

Csókolom, répatorta van!

Csokis-répás loaf

Répatorta-muffin

Fantasztikus répatorta kuglóf

www.streetkitchen.hu

Ezt a tortát nyugodtan hívhatjuk a kezdők tortájának, ugyanis semmi nagy ördöngösség nincs az elkészítésében, a külalak és az ízek viszont magukért beszélnek. Ráadásul cukormentes is, ami kicsit csökkenti a bűntudatunkat.

pictogram

Cukormentes

Hozzávalók

1 torta
100 g
eritrit
30 g
vaníliás eritrit
4 db
tojás
50 g
dió
350 g
tisztított répa
50 g
mazsola
100 ml
olaj
250 g
liszt
1 csapott tk
szódabikarbóna
2 tk
sütőpor
0.5 tk
1 tk
őrölt fahéj
A díszítéshez
300 g
mascarpone
2 tk
instant kávé
60 g
eritrit
30 g
cukormentes étcsoki
150 g
vaj

A cukormentes répatorta ünnepi varázsol bármilyen asztalt. Könnyű elkészíteni, első lépésként a vajat egy robotgépben kihabosítjuk az eritrittel és a vaníliás eritrittel, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és azzal is habosra keverjük. A diót durvára vágjuk, a répát megpucoljuk, és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Az aprított diót a reszelt répát, illetve a mazsolát és az olajat is a tojásos keverékhez adjuk, és összedolgozzuk. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sütőport és a fahéjat, és jól összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

A krémhez egy tálba tesszük a mascarponét, hozzáadjuk a kávét, egy robotgép segítségével kihabosítjuk, kávédarálóban az eritritet porrá törjük és ezt is hozzáadjuk a krémhez. Habzsákba töltjük a krémet, és megdíszítjük vele a torta tetejét. A tetejére reszelünk egy kevés cukormentes étcsokoládét. 

  • Elkészítési idő: kb. 60 perc
  • Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű tortaformához
Cukormentes répatorta
Cukormentes répatorta (Fotó: Street Kitchen)

Csókolom, répatorta van!

Csokis-répás loaf

Répatorta-muffin

Fantasztikus répatorta kuglóf

Ha tetszett a Cukormentes répatorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept