A cukormentes túrófánk elkészítéséhez a liszteket és a sütőport egy csipet sóval összekeverjük, majd belereszeljük a narancs és a lime héját. A túrót és az eritritet egy aprítógépben krémesítjük, ezután a liszthez keverjük, és kidolgozzuk. A mixünket hűtőbe helyezzük 20 percre, hogy a zab- és rizsliszt bedagadjon.
Ha letelt a hűtési idő, golflabdánál kicsivel kisebb golyókat görgetünk a masszából, amiket alaposan összetömörítünk, majd vízbe mártjuk, és apró szemű zabpehelybe forgatjuk. Forró, kb. 170 fokos olajban 5-8 perc alatt készre sütjük a fánkokat.
A krémhez a mascarponét, a sót, a fahéjat, a rumot és az eritritet egy elektromos habverővel könnyűvé habosítjuk. A fánkot a krémmel fogyasztjuk.

Elkészítési idő: 45 perc
Még több fánk:
Házi vaníliakrémmel töltött fánk
Apácafingocska vaníliakrémmel
Amerikai fánk