Szendvics

DespacitoHamburger,azévslágerkajája

Despacito Hamburger, az év slágerkajája

Hozzávalók
A hamburger húshoz
500 g
darált marhahús
valamilyen reszelhető sajt
1 tk
1 mk
szárított kakukkfű
0.5 mk
őrölt szegfűszeg
0.5 mk
őrölt fahéj
1 mk
római kömény
2 tk
fokhagymapor
1 mk
cayenne bors
1 tk
1 mk
bors
3 tk
füstöl pirospaprika
Az avokádókrémhez
2 db
avokádó
friss koriander
200 g
koktél paradicsom
1 fej
lilahagyma
2 gerezd
fokhagyma
A karamellizált hagymához
2 fej
fehérhagyma/vöröshagyma
100 ml
rum
100 g
barna cukor
só, bors
1 db
lime
worcester szósz
tabasco szósz

Elkészítés
Először a hús fűszerkeverékét készítjük el. Ehhez az összes fűszert összekeverjük, majd az egészet a darált marhahúshoz adjuk. Összegyúrjuk jó alaposan, majd félretesszük pihenni és haladunk tovább.Az avokádókrémhez kikaparjuk az avokádó húsát egy tálba és villával összetörjük. Hozzáadjuk az apró darabokra vágott koktélparadicsomot, a finomra aprított lilahagymát, beletörjük a fokhagymát, majd sóval, borssal, egy lime levével ízesítjük és alaposan összekeverjük az egészet.
A hagymát szeletekre vágjuk és kevés olajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a rumot (nem üvegből, hanem pohárból locsoljuk bele, így nagyobb az esély a túlélésre!) és a konyhánk méretétől, valamint a bátorságunk mértékétől függően flambírozásba kezdünk. Ezután jöhet bele a cukor, majd sóval, borssal, valamilyen csípős szósszal, limelével­­ és worcester szósszal ízesítjük. Ha összerottyant az egész és a cukor karamelizálódott, akkor félretesszük ezt is. A befűszerezett húsból 12-15 dkg tömegű pogácsákat formázunk, majd ezeket forró serpenyőben, kevés olajon elkezdjük kisütni. 3-4 perc sütögetés után jöhet a fordítás, majd rászórjuk a reszelt sajtot és ha szépen ráolvadt, akkor már jöhet is a burger összeszerelése.
Egy lepirított burger buci aljára kenjük az avokádókrémet, majd erre dobjuk a húst. Ráhalmozzuk a hagymát, majd a szintén avokádóval megkent bucitetővel zárjuk az etűdöt.

www.streetkitchen.hu

Ti is iszonyatosan unjátok már az év slágerének kikiáltott Despacito-t? Ti sem értitek, hogy ebből az összetákolt iszonyatból hogyan lett a világ legnézettebb YouTube videója? Ennek ellenére ti is kívülről fütyürészitek a refrént, és ti is ott voltatok a Deszpaszi tó átúszásán? Nos, akkor ez a kaja nektek lett kitalálva. A legfülledtebb Puerto Rico-i éjszakák hangulatát idéző hamburgerben minden benne van, ami ahhoz kell, hogy ti is Latin Amerikában érezzétek magatokat. És ha ettől a borzalmas mondattól még nem fojt ki a szemetek, akkor nézzétek meg a videót is!

Hozzávalók

3 Despacito Hamburgerhez
A hamburger húshoz
500 g
darált marhahús
valamilyen reszelhető sajt
1 tk
1 mk
szárított kakukkfű
0.5 mk
őrölt szegfűszeg
0.5 mk
őrölt fahéj
1 mk
római kömény
2 tk
fokhagymapor
1 mk
cayenne bors
1 tk
1 mk
bors
3 tk
füstöl pirospaprika
Az avokádókrémhez
2 db
avokádó
friss koriander
200 g
koktél paradicsom
1 fej
lilahagyma
2 gerezd
fokhagyma
A karamellizált hagymához
2 fej
fehérhagyma/vöröshagyma
100 ml
rum
100 g
barna cukor
só, bors
1 db
lime
worcester szósz
tabasco szósz
Először a hús fűszerkeverékét készítjük el. Ehhez az összes fűszert összekeverjük, majd az egészet a darált marhahúshoz adjuk. Összegyúrjuk jó alaposan, majd félretesszük pihenni és haladunk tovább.Az avokádókrémhez kikaparjuk az avokádó húsát egy tálba és villával összetörjük. Hozzáadjuk az apró darabokra vágott koktélparadicsomot, a finomra aprított lilahagymát, beletörjük a fokhagymát, majd sóval, borssal, egy lime levével ízesítjük és alaposan összekeverjük az egészet.
A hagymát szeletekre vágjuk és kevés olajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a rumot (nem üvegből, hanem pohárból locsoljuk bele, így nagyobb az esély a túlélésre!) és a konyhánk méretétől, valamint a bátorságunk mértékétől függően flambírozásba kezdünk. Ezután jöhet bele a cukor, majd sóval, borssal, valamilyen csípős szósszal, limelével­­ és worcester szósszal ízesítjük. Ha összerottyant az egész és a cukor karamelizálódott, akkor félretesszük ezt is. A befűszerezett húsból 12-15 dkg tömegű pogácsákat formázunk, majd ezeket forró serpenyőben, kevés olajon elkezdjük kisütni. 3-4 perc sütögetés után jöhet a fordítás, majd rászórjuk a reszelt sajtot és ha szépen ráolvadt, akkor már jöhet is a burger összeszerelése.
Egy lepirított burger buci aljára kenjük az avokádókrémet, majd erre dobjuk a húst. Ráhalmozzuk a hagymát, majd a szintén avokádóval megkent bucitetővel zárjuk az etűdöt.

Ha tetszett a Despacito Hamburger, az év slágerkajája receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept