A diétás spenótfőzelék első lépéseként 400 ml növényi tejet öntünk egy lábasba, beledobjuk a fagyasztott spenótot, majd közepes lángon, fedő alatt felolvasztjuk benne. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd mehet bele a fokhagymapor is.
A tojásokat enyhén gyöngyöző vízbe rakjuk, és amint belekerülnek, indul is a stopperóra, 5 perc alatt megfőzzük őket. Amint letelt az idő, jeges vízbe rakjuk őket és 10-12 perc után óvatosan megpucoljuk.
A zabpehelylisztet kikeverjük a maradék növényi tejjel, hozzáöntjük a főzelékhez és 2 perc alatt besűrítjük. A félbevágott főtt tojásokkal tálaljuk, és egy csipetnyi frissen őrölt borssal hintjük meg.

- Elkészítési idő: 25 perc
A főzelékek meghatározó elemei a magyar konyhának, azonban sok esetben kerül a receptekbe tejtermék vagy liszt, ami a speciális diétákba nem feltétlenül fér bele. Ezeket a recepteket is csekkoljátok, ha valamilyen ételallegiával küzdötök:
Laktóz- és gluténmentes borsófőzelék