A cukkiniket hosszában félbevágjuk és kikaparjuk a közepüket, amit nyugodtan belekeverhetünk a töltelékbe, de nem muszáj felhasználni. Amennyiben nagyobb, vaskosabb cukkinikkel dolgozol, ezeket a félbevágás és kikaparás után, kevés olajjal meglocsolva 15 perc alatt érdemes elősütni 180 fokon.
Ha frissebb, zsengébb a cukkini, akkor a kikaparás után elkészítjük a tölteléket, amihez alaposan összekeverjük a darált pulykamellet a főtt barna rizzsel, a finomra aprított vöröshagymával és fokhagymával, a sóval, borssal, a reszelt citromhéjjal, a fűszerpaprikával és a szintén finomra aprított bazsalikommal.
Ezeket egyenlő arányban elosztva beletöltjük a cukkinikbe, majd a tetejére reszelünk a light mozzarellát, és bedobjuk őket a sütőbe 30-35 percre, 180 fokon.
Kikeverjük a light görög joghurtot a citrom kifacsart levével, sóval és borssal, majd a kész cukkiniket ezzel meglocsolva tálaljuk.
Diétástöltöttcukkini
A töltött cukkini egy örök klasszikus, és már alapból is egy könnyű ebéd- vagy vacsoraopció. Na de most még egészségesebbre csináltam, hogy lassan felszívódó alapanyagok legyenek benne, ezzel sokáig laktat, és kevesebb zsírt is tartalmaz.
A töltött cukkini már önmagában is egy könnyed, szerethető klasszikus, de most egy diétás változatban újragondolva érkezik, ami nemcsak kalóriaszegény, de tele van rostokkal és jó szénhidrátokkal is. A darált pulykamell, barna rizs és friss zöldfűszerek együttese hosszan tartó teltségérzetet ad, a light mozzarella és joghurtos öntet pedig finoman krémessé teszi ezt a nyári hangulatú fogást. Gyors, egyszerű, egészséges – és még csak bűntudatot sem kell mellé felszolgálni!
Hozzávalók
Elkészítés
A cukkiniket hosszában félbevágjuk és kikaparjuk a közepüket, amit nyugodtan belekeverhetünk a töltelékbe, de nem muszáj felhasználni. Amennyiben nagyobb, vaskosabb cukkinikkel dolgozol, ezeket a félbevágás és kikaparás után, kevés olajjal meglocsolva 15 perc alatt érdemes elősütni 180 fokon.
Ha frissebb, zsengébb a cukkini, akkor a kikaparás után elkészítjük a tölteléket, amihez alaposan összekeverjük a darált pulykamellet a főtt barna rizzsel, a finomra aprított vöröshagymával és fokhagymával, a sóval, borssal, a reszelt citromhéjjal, a fűszerpaprikával és a szintén finomra aprított bazsalikommal.
Ezeket egyenlő arányban elosztva beletöltjük a cukkinikbe, majd a tetejére reszelünk a light mozzarellát, és bedobjuk őket a sütőbe 30-35 percre, 180 fokon.
Kikeverjük a light görög joghurtot a citrom kifacsart levével, sóval és borssal, majd a kész cukkiniket ezzel meglocsolva tálaljuk.

Ez a diétás töltött cukkini olyan étel, amit bármikor szívesen összedobsz, ha gyors, egészséges és finom megoldásra vágysz. Ha szeretnéd, hogy a vacsorád ne csak finom, de tápláló is legyen, ez a recept neked szól!
Hasznos tudnivalók
Egy nagyobb méretű tepsi vagy hőálló tál tökéletes a cukkinihajók számára, hogy stabilan süljenek.
Rizs helyett próbáld ki hajdinával, kuszkusszal vagy quinoával, ha épp ezek vannak kéznél.
Egy kis frissen reszelt fokhagyma vagy snidling a joghurtos öntetbe ütős plusz lehet.
Ha bejön ez a friss és könnyű diétás vonal, mint a diétás töltött cukkini, van még pár ötletünk, ami jól passzol ehhez az életérzéshez:
Ha tetszett a Diétás töltött cukkini receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!