Vega kaják

Quinoafasírtosburger

Quinoafasírtos burger

Hozzávalók
A burgerpogácsához
120 g
quinoa
1 konzerv
vörösbab
(400 g-os kiszerelés)
3 ek
paradicsompüré
2 tk
szárított oregánó
3 tk
szárított bazsalikom
2 tk
őrölt fűszerpaprika
3 tk
fokhagymapor
2 ek
szójaszósz
só, bors
4 ek
zsemlemorzsa
4 ek
étolaj
A rizspapír „baconhöz”
2 db
rizspapír
4 ek
szójaszósz
2 ek
rizsszirup
2 tk
őrölt füstölt paprika
2 tk
fokhagymapor
bors
2 ek
étolaj
Az avokádókrémhez
2 db
érett avokádó
só, bors
2 gerezd
fokhagyma
1 db
citrom leve
A tálaláshoz
4 db
hamburgerzsemle
6 levél
római saláta
6 ek
vegán majonéz
1 db
paradicsom
(90 g/db)

Elkészítés

A quinoafasírtos burgerhez a quinoát felrakjuk főni háromszoros mennyiségű sós vízben, és puhára főzzük. Mikor megfőtt, félrerakjuk hűlni 15-20 percre. 

A rizspapír „baconhöz” két darab rizspapírt vízzel összeragasztunk és 1 percre hideg vízbe áztatjuk, majd egy lapostányérra helyezzük. A szójaszószt kikeverjük a rizssziruppal, a füstölt paprikával, a fokhagymaporral és a borssal, majd alaposan lekenjük a beáztatott rizspapírlapok mindkét oldalát, és hagyjuk, hogy ebben álljanak még pár percig. Ezután kétujjnyi csíkokra vágjuk a lapokat, majd egy serpenyőben olajat melegítünk, és a csíkok mindkét oldalát alaposan lepirítjuk. A „baconöket” az összeállításig félrerakjuk.

A burgerpogácsához a lecsepegtetett babot a quinoán és zsemlemorzsán kívül a többi hozzávalóval krémesre turmixoljuk, majd hozzáadjuk a quinoát és a zsemlemorzsát is, összegyúrjuk, és 4 db zöldségpogácsát formázunk a masszából.

Egy kiolajozott serpenyőben a pogácsák mindkét oldalát alaposan lepirítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, meglocsoljuk olajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Az avokádókat megpucoljuk, majd krémesre törjük villával, sózzuk, borsozzuk, megküldjük zúzott fokhagymával és citromlével, és alaposan elkeverjük.

A hamburgerzsemléket forró serpenyőben lepirítjuk, az aljukat megkenjük avokádókrémmel, erre mehet a vékonyra szeletelt római saláta, a quinoás-babos burgerpogácsa, a rizspapír „bacon”, paradicsomszeletek, vegán majonéz, végezetül pedig a burgerzsemle teteje. Jó étvágyat!

quinoafasirtos-burger
Quinoafasírtos burger (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 25 perc

Ha a quinoafasírtos burger után más vegán kajákat is kipróbálnál, akkor ezeket ajánljuk:

Falafeles vegán shawarma

Vegán lencsefőzelék

A legjobb vegán tiramisu

www.streetkitchen.hu

Ez a burger a vegánok álma! Tele van ízes alapanyagokkal, nagyon szaftos és a rizspapír „békön” egyenesen a kedvenced lesz majd!

pictogram

Vegán

Hozzávalók

4 főre
A burgerpogácsához
120 g
quinoa
1 konzerv
vörösbab
(400 g-os kiszerelés)
3 ek
paradicsompüré
2 tk
szárított oregánó
3 tk
szárított bazsalikom
2 tk
őrölt fűszerpaprika
3 tk
fokhagymapor
2 ek
szójaszósz
só, bors
4 ek
zsemlemorzsa
4 ek
étolaj
A rizspapír „baconhöz”
2 db
rizspapír
4 ek
szójaszósz
2 ek
rizsszirup
2 tk
őrölt füstölt paprika
2 tk
fokhagymapor
bors
2 ek
étolaj
Az avokádókrémhez
2 db
érett avokádó
só, bors
2 gerezd
fokhagyma
1 db
citrom leve
A tálaláshoz
4 db
hamburgerzsemle
6 levél
római saláta
6 ek
vegán majonéz
1 db
paradicsom
(90 g/db)

A quinoafasírtos burgerhez a quinoát felrakjuk főni háromszoros mennyiségű sós vízben, és puhára főzzük. Mikor megfőtt, félrerakjuk hűlni 15-20 percre. 

A rizspapír „baconhöz” két darab rizspapírt vízzel összeragasztunk és 1 percre hideg vízbe áztatjuk, majd egy lapostányérra helyezzük. A szójaszószt kikeverjük a rizssziruppal, a füstölt paprikával, a fokhagymaporral és a borssal, majd alaposan lekenjük a beáztatott rizspapírlapok mindkét oldalát, és hagyjuk, hogy ebben álljanak még pár percig. Ezután kétujjnyi csíkokra vágjuk a lapokat, majd egy serpenyőben olajat melegítünk, és a csíkok mindkét oldalát alaposan lepirítjuk. A „baconöket” az összeállításig félrerakjuk.

A burgerpogácsához a lecsepegtetett babot a quinoán és zsemlemorzsán kívül a többi hozzávalóval krémesre turmixoljuk, majd hozzáadjuk a quinoát és a zsemlemorzsát is, összegyúrjuk, és 4 db zöldségpogácsát formázunk a masszából.

Egy kiolajozott serpenyőben a pogácsák mindkét oldalát alaposan lepirítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, meglocsoljuk olajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Az avokádókat megpucoljuk, majd krémesre törjük villával, sózzuk, borsozzuk, megküldjük zúzott fokhagymával és citromlével, és alaposan elkeverjük.

A hamburgerzsemléket forró serpenyőben lepirítjuk, az aljukat megkenjük avokádókrémmel, erre mehet a vékonyra szeletelt római saláta, a quinoás-babos burgerpogácsa, a rizspapír „bacon”, paradicsomszeletek, vegán majonéz, végezetül pedig a burgerzsemle teteje. Jó étvágyat!

quinoafasirtos-burger
Quinoafasírtos burger (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 25 perc

Ha a quinoafasírtos burger után más vegán kajákat is kipróbálnál, akkor ezeket ajánljuk:

Falafeles vegán shawarma

Vegán lencsefőzelék

A legjobb vegán tiramisu

Ha tetszett a Quinoafasírtos burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept