Csirkemell receptek

Fittrakottpadlizsán

Fitt rakott padlizsán

Hozzávalók
6 db
padlizsán
200 g
zsírszegény reszelt mozzarella
A raguhoz
120 g
vöröshagyma
5 gerezd
fokhagyma
1 ek
olívaolaj
só, bors
1 tk
dijoni mustár
1 csipet
chipotlepehely
1 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
200 g
görög joghurt
700 g
darált csirkemell
0.25 csokor
tárkony
1 db
lime
100 g
bébispenót
Az összeállításhoz

Elkészítés

A fitt rakott padlizsán elkészítéséhez először a padlizsánokat egy mandolinnal 3 mm vastagra szeljük, majd egy extra forró grillserpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk a szeleteknek. 

A raguhoz a félkarikára vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát 5-10 perc alatt lepirítjuk az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, megszórjuk ízlés szerint chipotlepehellyel, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, felöntjük 150 ml vízzel, és felforraljuk.

Az egészet átöntjük egy turmixgépbe, hozzáadjuk a joghurtot, és krémesre pürésítjük. Visszaöntjük a serpenyőbe az alapot, hozzáadjuk a darált csirkét, majd 15 percig rotyogtatjuk. Megszórjuk az aprított tárkonnyal, ráreszeljük a lime héját, ráfacsarjuk a levét is, végül beleszórjuk a spenótot, és megvárjuk, amíg kicsit összeesik. Elzárjuk, majd jöhet az összeállítás.

Egy tepsi aljába rakunk egy kevés ragut, erre rétegezzük a grillezett padlizsánt, szórunk rá egy kevés reszelt sajtot, majd ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Reszelt sajttal fejezzük be, és 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 25 perc
fitt rakott padlizsán
Fitt rakott padlizsán

Még több padlizsán:

Krémes sült padlizsános tészta

Padlizsán gratin

Teriyaki padlizsán

www.streetkitchen.hu

Szinte mindenki ismeri a klasszikus paradicsomos verziót, én most csavartam rajta egyet és egy izgalmas ragut dobtam össze ehhez a szuper zöldséghez.

Hozzávalók

1 20 x 25 cm-es tepsihez
6 db
padlizsán
200 g
zsírszegény reszelt mozzarella
A raguhoz
120 g
vöröshagyma
5 gerezd
fokhagyma
1 ek
olívaolaj
só, bors
1 tk
dijoni mustár
1 csipet
chipotlepehely
1 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
200 g
görög joghurt
700 g
darált csirkemell
0.25 csokor
tárkony
1 db
lime
100 g
bébispenót
Az összeállításhoz

A fitt rakott padlizsán elkészítéséhez először a padlizsánokat egy mandolinnal 3 mm vastagra szeljük, majd egy extra forró grillserpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk a szeleteknek. 

A raguhoz a félkarikára vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát 5-10 perc alatt lepirítjuk az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, megszórjuk ízlés szerint chipotlepehellyel, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, felöntjük 150 ml vízzel, és felforraljuk.

Az egészet átöntjük egy turmixgépbe, hozzáadjuk a joghurtot, és krémesre pürésítjük. Visszaöntjük a serpenyőbe az alapot, hozzáadjuk a darált csirkét, majd 15 percig rotyogtatjuk. Megszórjuk az aprított tárkonnyal, ráreszeljük a lime héját, ráfacsarjuk a levét is, végül beleszórjuk a spenótot, és megvárjuk, amíg kicsit összeesik. Elzárjuk, majd jöhet az összeállítás.

Egy tepsi aljába rakunk egy kevés ragut, erre rétegezzük a grillezett padlizsánt, szórunk rá egy kevés reszelt sajtot, majd ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Reszelt sajttal fejezzük be, és 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 25 perc
fitt rakott padlizsán
Fitt rakott padlizsán

Még több padlizsán:

Krémes sült padlizsános tészta

Padlizsán gratin

Teriyaki padlizsán

Ha tetszett a Fitt rakott padlizsán receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept