A dubaji csokis tiramisu első lépéseként folyamatos keverés mellett egy serpenyőben, közepes lángon lepiritjuk az olvasztott vajon a kadayif tésztát. Addig pirítjuk, amíg aranybarna és ropogós nem lesz. Átszedjük egy tálba, és hozzákeverjük a pisztáciapasztát és a tahinit.
Félretesszük, és egy másik tálban egy kézi mixerrel homogénre keverjük a mascarponét a porcukorral és a vaníliaaromával. Ezt egy sima csővel ellátott habzsákba szedjük, és felhasználásig a hűtőbe rakjuk.
Az összeállítás előtt a kávét és a tejet összeöntjük, majd a babapiskótákat belemártogatjuk, és megkezdjük az edényben a rétegezést. Elég csak pár másodpercre a tejeskávéban tartani a babapiskótát, hogy ne ázzon el teljesen.
Egy sor babapiskóta után jöhet a pisztáciás ropogós réteg, majd a mascarponés krém. Ezeket a lépéseket addig végezzük, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
A dekorációhoz vízgőz fölött megolvasztjuk a tejcsokoládét, ráöntjük a tetejére és elegyengetjük, majd megszórjuk aprított pisztáciával. Ha szeretnénk, hogy a csoki roppanósra dermedjen, tegyük be 30 percre a hűtőbe, és utána fogyaszthatjuk is.
Dubajicsokistiramisu
Mi is engedtünk a dubaji csokis őrületnek, viszont kicsit más köntösben készítettük el. Habibi, kanalazásra fel! :D
Ez a dubaji csokis tiramisu a klasszikus olasz desszert igazi közel-keleti luxusváltozata: ropogós kadayif tészta, pisztácia és tahini találkozik benne a lágy mascarponekrémmel. Elegáns, különleges, mégis meglepően egyszerűen elkészíthető – garantáltan ez lesz az est fénypontja!
Hozzávalók
A ropogós réteghez
A krémhez
Az összeállításhoz
A tetejére
Elkészítés
A dubaji csokis tiramisu első lépéseként folyamatos keverés mellett egy serpenyőben, közepes lángon lepiritjuk az olvasztott vajon a kadayif tésztát. Addig pirítjuk, amíg aranybarna és ropogós nem lesz. Átszedjük egy tálba, és hozzákeverjük a pisztáciapasztát és a tahinit.
Félretesszük, és egy másik tálban egy kézi mixerrel homogénre keverjük a mascarponét a porcukorral és a vaníliaaromával. Ezt egy sima csővel ellátott habzsákba szedjük, és felhasználásig a hűtőbe rakjuk.
Az összeállítás előtt a kávét és a tejet összeöntjük, majd a babapiskótákat belemártogatjuk, és megkezdjük az edényben a rétegezést. Elég csak pár másodpercre a tejeskávéban tartani a babapiskótát, hogy ne ázzon el teljesen.
Egy sor babapiskóta után jöhet a pisztáciás ropogós réteg, majd a mascarponés krém. Ezeket a lépéseket addig végezzük, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
A dekorációhoz vízgőz fölött megolvasztjuk a tejcsokoládét, ráöntjük a tetejére és elegyengetjük, majd megszórjuk aprított pisztáciával. Ha szeretnénk, hogy a csoki roppanósra dermedjen, tegyük be 30 percre a hűtőbe, és utána fogyaszthatjuk is.

Elkészítési idő: 45 perc
Pihentetés: 30 perc
Legalább 4 órát, de inkább egy éjszakát pihentesd a hűtőben a dubaji csokis tiramisut, hogy az ízek összeérjenek, a piskóta pedig tökéletesen átpuhuljon. A tetejére öntött csokoládét viszont csak tálalás előtt érdemes elkészíteni, hogy megőrizze a roppanós textúráját.
Neked is a tiramisu a kedvenc desszerted? Akkor ezekben a változatokban is próbáld ki a dubaji csokis tiramisu után:
Ha tetszett a dubaji csokis tiramisu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!