Fantasztikus desszertek

Dubajicsokistiramisu

Dubaji csokis tiramisu
Dubaji csokis tiramisu (Fotó: Street Kitchen)

Hozzávalók
A ropogós réteghez
3 ek
vaj
300 g
kadayif tészta
400 g
pisztáciapaszta
4 ek
tahini
A krémhez
600 g
mascarpone
100 g
porcukor
3 ek
vaníliaaroma
Az összeállításhoz
350 ml
kávé
200 ml
tej
2.5 csomag
babapiskóta
A tetejére
300 g
tejcsokoládé
100 g
pisztácia

Elkészítés
  1. A dubaji csokis tiramisu első lépéseként folyamatos keverés mellett egy serpenyőben, közepes lángon lepiritjuk az olvasztott vajon a kadayif tésztát. Addig pirítjuk, amíg aranybarna és ropogós nem lesz. Átszedjük egy tálba, és hozzákeverjük a pisztáciapasztát és a tahinit. 

  2. Félretesszük, és egy másik tálban egy kézi mixerrel homogénre keverjük a mascarponét a porcukorral és a vaníliaaromával. Ezt egy sima csővel ellátott habzsákba szedjük, és felhasználásig a hűtőbe rakjuk.

  3. Az összeállítás előtt a kávét és a tejet összeöntjük, majd a babapiskótákat belemártogatjuk, és megkezdjük az edényben a rétegezést. Elég csak pár másodpercre a tejeskávéban tartani a babapiskótát, hogy ne ázzon el teljesen.

  4. Egy sor babapiskóta után jöhet a pisztáciás ropogós réteg, majd a mascarponés krém. Ezeket a lépéseket addig végezzük, amíg el nem fogynak az alapanyagok.

  5. A dekorációhoz vízgőz fölött megolvasztjuk a tejcsokoládét, ráöntjük a tetejére és elegyengetjük, majd megszórjuk aprított pisztáciával. Ha szeretnénk, hogy a csoki roppanósra dermedjen, tegyük be 30 percre a hűtőbe, és utána fogyaszthatjuk is.

www.streetkitchen.hu

Mi is engedtünk a dubaji csokis őrületnek, viszont kicsit más köntösben készítettük el. Habibi, kanalazásra fel! :D

Ez a dubaji csokis tiramisu a klasszikus olasz desszert igazi közel-keleti luxusváltozata: ropogós kadayif tészta, pisztácia és tahini találkozik benne a lágy mascarponekrémmel. Elegáns, különleges, mégis meglepően egyszerűen elkészíthető – garantáltan ez lesz az est fénypontja!

Hozzávalók

1 db 20 cm átmérőjű, 10 cm magas üvegtálhoz
A ropogós réteghez
3 ek
vaj
300 g
kadayif tészta
400 g
pisztáciapaszta
4 ek
tahini
A krémhez
600 g
mascarpone
100 g
porcukor
3 ek
vaníliaaroma
Az összeállításhoz
350 ml
kávé
200 ml
tej
2.5 csomag
babapiskóta
A tetejére
300 g
tejcsokoládé
100 g
pisztácia

Elkészítés

  1. A dubaji csokis tiramisu első lépéseként folyamatos keverés mellett egy serpenyőben, közepes lángon lepiritjuk az olvasztott vajon a kadayif tésztát. Addig pirítjuk, amíg aranybarna és ropogós nem lesz. Átszedjük egy tálba, és hozzákeverjük a pisztáciapasztát és a tahinit. 

  2. Félretesszük, és egy másik tálban egy kézi mixerrel homogénre keverjük a mascarponét a porcukorral és a vaníliaaromával. Ezt egy sima csővel ellátott habzsákba szedjük, és felhasználásig a hűtőbe rakjuk.

  3. Az összeállítás előtt a kávét és a tejet összeöntjük, majd a babapiskótákat belemártogatjuk, és megkezdjük az edényben a rétegezést. Elég csak pár másodpercre a tejeskávéban tartani a babapiskótát, hogy ne ázzon el teljesen.

  4. Egy sor babapiskóta után jöhet a pisztáciás ropogós réteg, majd a mascarponés krém. Ezeket a lépéseket addig végezzük, amíg el nem fogynak az alapanyagok.

  5. A dekorációhoz vízgőz fölött megolvasztjuk a tejcsokoládét, ráöntjük a tetejére és elegyengetjük, majd megszórjuk aprított pisztáciával. Ha szeretnénk, hogy a csoki roppanósra dermedjen, tegyük be 30 percre a hűtőbe, és utána fogyaszthatjuk is.

Dubaji csokis tiramisu
Dubaji csokis tiramisu (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

  • Pihentetés: 30 perc 

Legalább 4 órát, de inkább egy éjszakát pihentesd a hűtőben a dubaji csokis tiramisut, hogy az ízek összeérjenek, a piskóta pedig tökéletesen átpuhuljon. A tetejére öntött csokoládét viszont csak tálalás előtt érdemes elkészíteni, hogy megőrizze a roppanós textúráját.

Neked is a tiramisu a kedvenc desszerted? Akkor ezekben a változatokban is próbáld ki a dubaji csokis tiramisu után:

Erdei gyümölcsös tiramisu

Sacher-tiramisu

Narancslikőrös tiramisu

Ha tetszett a dubaji csokis tiramisu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése