Hozzávalók
A piskótához
- 75 g puha vaj
- 50 g porcukor
- 1 mk őrölt vanília
- 3 db tojás
- 1 nagy csipet só
- 40 g kristálycukor
- 150 g étcsoki
- 60 g finomliszt
- 15 g cukrozatlan kakaópor
A mascarponekrémhez
- 3 db tojás
- 150 g porcukor
- 1 tk őrölt vanília
- 500 g mascarpone
A sárgabarackkrémhez
- 450 g sárgabaracklekvár
- 200 g aszalt sárgabarack
- 2 ek sárgabaracklikőr
Az összeállításhoz
- 300 ml kávé
- reszelt étcsoki a díszítéshez
Sacher-tiramisu
Hozzávalók
A piskótához
- 75 g puha vaj
- 50 g porcukor
- 1 mk őrölt vanília
- 3 db tojás
- 1 nagy csipet só
- 40 g kristálycukor
- 150 g étcsoki
- 60 g finomliszt
- 15 g cukrozatlan kakaópor
A mascarponekrémhez
- 3 db tojás
- 150 g porcukor
- 1 tk őrölt vanília
- 500 g mascarpone
A sárgabarackkrémhez
- 450 g sárgabaracklekvár
- 200 g aszalt sárgabarack
- 2 ek sárgabaracklikőr
Az összeállításhoz
- 300 ml kávé
- reszelt étcsoki a díszítéshez
A sacher-tiramisu piskótájához kihabosítjuk a vajat a porcukorral és a vaníliával. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket elkezdjük felverni a sóval, és amikor már habosodik, fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot. A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, picit kihűtjük. A sárgájákat egyesével a vajas keverékhez adjuk, utána belekeverjük a csokit, majd egy spatulával óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét. A lisztet és a kakaóport beleszitáljuk, és jól elkeverjük.
A masszát egy sütőpapírral bélelt, 15 x 20 cm-es tepsibe kenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, aztán 2-3 cm-es kockákra vágjuk.
A mascarponekrémhez a tojásokat egy tálban összekeverjük a porcukorral és a vaníliával, vízgőz fölött felmelegítjük, majd levesszük, és addig habosítjuk, amíg szoba-hőmérsékletű lesz. A hideg mascarponét kihabosítjuk egy tálban, és beleforgatjuk a tojáshabot.
A sárgabarackkrém hozzávalóit aprítógépben lezúzzuk.
Végül összeállítjuk a tiramisut. Először mehet a poharakba egy réteg kávéba áztatott piskóta, rá kevés sárgabarackkrém, arra mascarponekrém, újabb réteg kávés piskóta, sárgabarack, végül mascarpone. Legalább 3 órára a hűtőbe tesszük őket, hogy jól megdermedjenek. Tálalás előtt reszelt csokival díszítjük.
- Elkészítési idő: 1 óra
- Sütési idő: 25-30 perc
- Hűtés+pihentetés: 4 óra
Ha tetszett a sacher-tiramisu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!