A dupla sajtos tészta elkészítéséhez először a bacont 1 cm-es csíkokra vágjuk és közepes hőfokon kb. 8 perc alatt kisütjük a zsírját egy lábasban, majd félrerakjuk a szalonnát.
A visszamaradt zsírhoz adjuk a lisztet és közepesen erős hőfokon fél perc alatt lepirítjuk. 2-3 részletben felöntjük a tejjel és egy habverő segítségével csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a lereszelt cheddar sajtot és addig melegítjük, amíg el nem olvad – ez kb. a forráspontot jelenti. Ha szükséges, sózzuk, de nekem nem hiányzott. Hozzáadjuk a vajat, majd a finomra vágott petrezselymet elkeverjük benne.
A tésztát sós, bő, lobogó vízben fogkeményre főzzük a csomagoláson feltüntetett idő alatt, majd leszűrjük és a szószba keverjük. Tálalásnál a tésztát megszórjuk a reszelt edami sajttal és a korábban lepirított baconnel.

- Elkészítési idő: 30 perc