Tészták

Duplasajtostésztabaconnel

Dupla sajtos tészta baconnel
Dupla sajtos tészta baconnel lábasban

Hozzávalók
200 g
szeletelt bacon
50 g
finomliszt
500 ml
tej
250 g
vörös cheddar sajt
1 csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
400 g
penne tészta
200 g
reszelt edami sajt
50 g
vaj

Elkészítés

A dupla sajtos tészta elkészítéséhez először a bacont 1 cm-es csíkokra vágjuk és közepes hőfokon kb. 8 perc alatt kisütjük a zsírját egy lábasban, majd félrerakjuk a szalonnát.

A visszamaradt zsírhoz adjuk a lisztet és közepesen erős hőfokon fél perc alatt lepirítjuk. 2-3 részletben felöntjük a tejjel és egy habverő segítségével csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a lereszelt cheddar sajtot és addig melegítjük, amíg el nem olvad – ez kb. a forráspontot jelenti. Ha szükséges, sózzuk, de nekem nem hiányzott. Hozzáadjuk a vajat, majd a finomra vágott petrezselymet elkeverjük benne.

A tésztát sós, bő, lobogó vízben fogkeményre főzzük a csomagoláson feltüntetett idő alatt, majd leszűrjük és a szószba keverjük. Tálalásnál a tésztát megszórjuk a reszelt edami sajttal és a korábban lepirított baconnel.

dupla-sajtos-teszta-baconnel
Dupla sajtos tészta baconnel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több kaja, amiből nem hiányozhat a sajt:

Dupla sajtos gombaburger koktélszósszal

Jalapenós-sajtos csiga

Sonkás-sajtos rakott krumpli

www.streetkitchen.hu

Ki tudna ellenállni egy szaftos sajtszószban úszkáló tésztának, aminek a tetején csak úgy hömpölyögnek a baconkockák? Na ugye, hogy senki. Egy igazán extra sajtos tészta, amihez még hatalmas szakácstudományra sincs szükség.

Hozzávalók

4 főre
200 g
szeletelt bacon
50 g
finomliszt
500 ml
tej
250 g
vörös cheddar sajt
1 csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
400 g
penne tészta
200 g
reszelt edami sajt
50 g
vaj

A dupla sajtos tészta elkészítéséhez először a bacont 1 cm-es csíkokra vágjuk és közepes hőfokon kb. 8 perc alatt kisütjük a zsírját egy lábasban, majd félrerakjuk a szalonnát.

A visszamaradt zsírhoz adjuk a lisztet és közepesen erős hőfokon fél perc alatt lepirítjuk. 2-3 részletben felöntjük a tejjel és egy habverő segítségével csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a lereszelt cheddar sajtot és addig melegítjük, amíg el nem olvad – ez kb. a forráspontot jelenti. Ha szükséges, sózzuk, de nekem nem hiányzott. Hozzáadjuk a vajat, majd a finomra vágott petrezselymet elkeverjük benne.

A tésztát sós, bő, lobogó vízben fogkeményre főzzük a csomagoláson feltüntetett idő alatt, majd leszűrjük és a szószba keverjük. Tálalásnál a tésztát megszórjuk a reszelt edami sajttal és a korábban lepirított baconnel.

dupla-sajtos-teszta-baconnel
Dupla sajtos tészta baconnel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több kaja, amiből nem hiányozhat a sajt:

Dupla sajtos gombaburger koktélszósszal

Jalapenós-sajtos csiga

Sonkás-sajtos rakott krumpli

Ha tetszett a Dupla sajtos tészta baconnel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept