A tésztához a kristálycukrot kikeverjük a vajjal, majd egyenként belekeverjük a tojásokat és a tejfölt is. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, a darált mandulával, majd az egészet hozzáadjuk a tojásos részhez, átkeverjük és beletesszük az étcsokipasztillát. Egy másik tálba átszedjük a tészta felét, amihez hozzákeverjük a kakaóport és a fehércsoki-pasztillát.
A kuglófformát kivajazzuk, enyhén kilisztezzük, és felváltva, egy-egy evőkanál segítségével egymásra halmozzuk a tésztát addig, amíg el nem fogy. 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük a sütit. Tűpróbával ellenőrizzük, és ha nem ragad a tészta a beleszúrt tűre, kivesszük és hagyjuk kihűlni.
Mikor kihűlt, kiborítjuk a formából. A kétféle csokipasztillát egy-egy edénybe dobjuk. A tejszínt felmelegítjük, a felét ráöntjük az étcsokira, a másik felét a fehérre. Megvárjuk, amíg elolvad, átkeverjük, és vegyesen leöntjük vele a kuglófot.
Hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen rajta a csoki, majd szeleteljük.
Dupláncsokiszebrakuglóf


Ez a süti a klasszikus kuglófformát ötvözi a vaníliás és kakaós tésztarétegek izgalmas mintázatával. Az elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád, mégis garantáltan lenyűgözi a vendégeket.
Van az a süti, amitől már az első szeletnél mosolyogsz – ez pontosan az. A duplán csokis zebrakuglóf a házi kuglóf eleganciáját hozza el, de egy játékos, látványos mintázattal és extra adag csokival. Minden szeletben ott a vaníliás és a kakaós tészta tökéletes váltakozása, a tetején pedig kétféle olvadt csoki koronázza meg a művet.
@streetkitchenhu ZEBRÁK a bázison? 🦓😱 Igen, mert jön a vadonatúj TÉLI MAGAZIN! ❄️Mutatunk is belőle egy olyan receptet, ami egy pillanat alatt fogyott el a bázison, úgyhogy mindenképp próbáld majd ki te is! A magazint pedig szerezd be az újságosoknál, a benzinkutakon, a szupermarketekben vagy az skshop.hu-n! #foryou #streetkitchen #zebrakuglof #telimagazin #skmagazin ♬ eredeti hang - streetkitchenhu
Hozzávalók
A tetejére
Elkészítés
A tésztához a kristálycukrot kikeverjük a vajjal, majd egyenként belekeverjük a tojásokat és a tejfölt is. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, a darált mandulával, majd az egészet hozzáadjuk a tojásos részhez, átkeverjük és beletesszük az étcsokipasztillát. Egy másik tálba átszedjük a tészta felét, amihez hozzákeverjük a kakaóport és a fehércsoki-pasztillát.
A kuglófformát kivajazzuk, enyhén kilisztezzük, és felváltva, egy-egy evőkanál segítségével egymásra halmozzuk a tésztát addig, amíg el nem fogy. 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük a sütit. Tűpróbával ellenőrizzük, és ha nem ragad a tészta a beleszúrt tűre, kivesszük és hagyjuk kihűlni.
Mikor kihűlt, kiborítjuk a formából. A kétféle csokipasztillát egy-egy edénybe dobjuk. A tejszínt felmelegítjük, a felét ráöntjük az étcsokira, a másik felét a fehérre. Megvárjuk, amíg elolvad, átkeverjük, és vegyesen leöntjük vele a kuglófot.
Hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen rajta a csoki, majd szeleteljük.

A duplán csokis zebrakuglóf tökéletes desszert, ha valami otthonos, mégis látványos finomságot szeretnél. A csokiréteg a tetején fényesre dermed, a belseje pedig puha, szaftos és illatos marad – minden szelet egy kis műalkotás. Kávé, tea vagy akár egy pohár forró csoki mellé is mennyei, és garantáltan elfogy, mielőtt a csoki meg tudna dermedni rajta.
Ha szereted a klasszikus, de szuper süteményeket, próbáld ki ezeket is:
Ha tetszett a duplán csokis zebrakuglóf receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Címkék, kategóriák




