A répát megpucoljuk és kis darabokra vágjuk, majd bő, sós vízben 5 percig főzzük, leszűrjük. Ezután egy serpenyőben az olajon jól megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a mandulával, és ha színt kapott, ráöntjük a mézet, az ecetet, és kicsit beforraljuk. Friss korianderrel tálaljuk.
Az egyik legjobb köret! Nagyon gyorsan készen van, és a krumpli/rizs már elég uncsi, szóval újítsatok be ezzel a recepttel, amiben répa van!
Vega
Gluténmentes
Laktózmentes
Hozzávalók
2 főre
500 g
répa
(a mini a legjobb)
1 ek
olaj
só, bors
3 ek
szeletelt mandula
3 ek
méz
4 ek
almaecet
1 csokor
friss koriander
A répát megpucoljuk és kis darabokra vágjuk, majd bő, sós vízben 5 percig főzzük, leszűrjük. Ezután egy serpenyőben az olajon jól megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a mandulával, és ha színt kapott, ráöntjük a mézet, az ecetet, és kicsit beforraljuk. Friss korianderrel tálaljuk.
Édes-savanyú mandulás pirított répa
Ha tetszett az édes-savanyú mandulás pirított répa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!