Tízórai és uzsonna

Egészségesházichips

Egészséges házi chips

Hozzávalók
100 g
tisztított burgonya
1 db
kígyóuborka
20 ml
víz
30 g
finomliszt

Elkészítés

Az egészséges házi chips elkészítéséhez a burgonyát felkockázzuk, majd egy fazékban, vízgőz fölött, lefedve puhára gőzöljük. Az uborkát felszeleteljük, majd egy aprítógépben a víz hozzáadásával simára zúzzuk. Ezt követően egy szűrő segítségével leszűrjük az uborkás vizet.

A tiszta aprítógépbe dobunk 100 g puhára gőzölt krumplit, a finomlisztet és 60 ml uborkás vizet, majd simára keverjük. 1 éves kor feletti gyerekeknek a masszába nyugodtan tehettek egy pici sót is. Az így kapott keveréket beletöltjük egy habzsákba, majd sütőpapírral kibélelt tepsire 2 cm átmérőjű köröket nyomunk. Ügyeljünk arra, hogy egymástól 5 cm-es távolságra legyenek a pöttyök. 

Ezt követően egy másik sütőpapírral lefedjük, és egy kupakkal vagy az ujjunk segítségével laposra nyomkodjuk a pöttyöket. 100 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük a chipset, majd hagyjuk kihűlni. Ezután óvatosan lehúzzuk róla a felső sütőpapírt, és egy tálba szedegetjük a chipset. Természetesen más lédús zöldséggel is kipróbálhatjátok ezt az egészséges ropogtatnivalót.

Egészséges házi chips
Egészséges házi chips (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 60 perc

www.streetkitchen.hu

Ha nem szeretnétek bolti chipseket adni a gyerkőcöknek, most mutatok egy szuper házi alternatívát, ami mindenféle adaléktól mentes és még egészségesebb is, mint a bolti verziók.

Hozzávalók

2 főre
100 g
tisztított burgonya
1 db
kígyóuborka
20 ml
víz
30 g
finomliszt

Az egészséges házi chips elkészítéséhez a burgonyát felkockázzuk, majd egy fazékban, vízgőz fölött, lefedve puhára gőzöljük. Az uborkát felszeleteljük, majd egy aprítógépben a víz hozzáadásával simára zúzzuk. Ezt követően egy szűrő segítségével leszűrjük az uborkás vizet.

A tiszta aprítógépbe dobunk 100 g puhára gőzölt krumplit, a finomlisztet és 60 ml uborkás vizet, majd simára keverjük. 1 éves kor feletti gyerekeknek a masszába nyugodtan tehettek egy pici sót is. Az így kapott keveréket beletöltjük egy habzsákba, majd sütőpapírral kibélelt tepsire 2 cm átmérőjű köröket nyomunk. Ügyeljünk arra, hogy egymástól 5 cm-es távolságra legyenek a pöttyök. 

Ezt követően egy másik sütőpapírral lefedjük, és egy kupakkal vagy az ujjunk segítségével laposra nyomkodjuk a pöttyöket. 100 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük a chipset, majd hagyjuk kihűlni. Ezután óvatosan lehúzzuk róla a felső sütőpapírt, és egy tálba szedegetjük a chipset. Természetesen más lédús zöldséggel is kipróbálhatjátok ezt az egészséges ropogtatnivalót.

Egészséges házi chips
Egészséges házi chips (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 60 perc

Ha tetszett az Egészséges házi chips receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept