Vegetáriánus ételek

Egyklasszikusspanyoltapas:patatasbravas

Egy klasszikus spanyol tapas: patatas bravas

Hozzávalók
1 kg
c típusú sütni való krumpli
olaj sütéshez
Aioli
8 gerezd
fokhagyma
1 db
tojássárgája
1 db
citrom
2.5 dl
étolaj
só, fehérbors
Salsa brava
1 közepes
fej vöröshagyma
0.5 konzerv
darabolt paradicsom
1 ek
darabos chipotle mártás
kis aioli
Sült krumpli

Elkészítés

Sült krumpli:

A krumplit megpucoljuk és 2×2 cm-es kockára vágjuk, 140 fokos olajban elősütjük, kiszedjük, félretesszük és megcsináljuk a szószokat. 180 fokos olajban készre sütjük, sózzuk, meglocsoljuk gazdagon a két krémes mártással és azonnal tálaljuk.

Aioli:

A fokhagymákat kevés sóval pépesre zúzzuk mozsárban vagy egy kés lapjával a vágódeszkán. Keverőtálba dobjuk, hozzáadunk egy tojássárgáját és egy teáskanálnyi friss citromlevet. Habverővel összekeverjük, majd először cseppenként, később vékony sugárban adagolva fokozatosan elkeverjük benne az étolajat, hogy majonéz-szerű állagot kapjunk. Ha túlságosan merevre és remegősre állt össze, 1-2 evőkanál hideg vízzel javíthatunk az állagán. Citromlével, sóval és fehérborssal állítjuk be a tökéletes ízt.

img_7503.jpg

Salsa brava:

A durvára vágott vöröshagymát egy lábasban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomkonzervet. 10 percig főzzük, beledobjuk a darabos chipotle mártást, és az egészet teljesen simára turmixoljuk egy botmixerrel, végül óvatosan megsózzuk. További öt percig rotyogtatjuk, majd ezt a salsa brava alapot hagyjuk kicsit kihűlni, végül pedig még hozzákeverünk két teáskanál aiolit. Kész!

img_7502.jpg

www.streetkitchen.hu

A spanyol tapasbárok egyik legalapabb kajája a patatas bravas: aki járt már Spanyolországban, az jól tudja, hogy egy tökéletes sültkrumpliról és 2 finom szószról van szó. Ha ti is nosztalgiázva gondoltok vissza a padron paprika, a fehérboros chorizo, a crema catalana mellett a patatas bravas-ra is, akkor dobjátok össze, itt a recept!

Hozzávalók

4 főre
1 kg
c típusú sütni való krumpli
olaj sütéshez
Aioli
8 gerezd
fokhagyma
1 db
tojássárgája
1 db
citrom
2.5 dl
étolaj
só, fehérbors
Salsa brava
1 közepes
fej vöröshagyma
0.5 konzerv
darabolt paradicsom
1 ek
darabos chipotle mártás
kis aioli
Sült krumpli

Sült krumpli:

A krumplit megpucoljuk és 2×2 cm-es kockára vágjuk, 140 fokos olajban elősütjük, kiszedjük, félretesszük és megcsináljuk a szószokat. 180 fokos olajban készre sütjük, sózzuk, meglocsoljuk gazdagon a két krémes mártással és azonnal tálaljuk.

Aioli:

A fokhagymákat kevés sóval pépesre zúzzuk mozsárban vagy egy kés lapjával a vágódeszkán. Keverőtálba dobjuk, hozzáadunk egy tojássárgáját és egy teáskanálnyi friss citromlevet. Habverővel összekeverjük, majd először cseppenként, később vékony sugárban adagolva fokozatosan elkeverjük benne az étolajat, hogy majonéz-szerű állagot kapjunk. Ha túlságosan merevre és remegősre állt össze, 1-2 evőkanál hideg vízzel javíthatunk az állagán. Citromlével, sóval és fehérborssal állítjuk be a tökéletes ízt.

img_7503.jpg

Salsa brava:

A durvára vágott vöröshagymát egy lábasban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomkonzervet. 10 percig főzzük, beledobjuk a darabos chipotle mártást, és az egészet teljesen simára turmixoljuk egy botmixerrel, végül óvatosan megsózzuk. További öt percig rotyogtatjuk, majd ezt a salsa brava alapot hagyjuk kicsit kihűlni, végül pedig még hozzákeverünk két teáskanál aiolit. Kész!

img_7502.jpg

Ha tetszett az Egy klasszikus spanyol tapas: patatas bravas receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept