Tészták

Egylábasospasta

Egylábasos pasta

Hozzávalók
kevés olívaolaj
1 rúd
kis kolbász
500 g
száraztészta
0.5 db
cukkini
1 fej
lilahagyma
1 marék
koktélparadicsom
2 marék
reszelt parmezán
5 ek
passzírozott paradicsom
2 gerezd
fokhagyma
1 csokor
friss bazsalikom
só, bors
8 dl
forró víz
2 dl
tejszín

Elkészítés
A kolbászt felkarikázzuk és egy kevés étolajon lepirítjuk, majd félretesszük. Lekapcsoljuk a tűzhelyet, a lábasba szórjuk a száraztésztát és elhelyezzük rajta a hozzávalókat. A felvágott cukkinit, a félbevágott koktélparadicsomokat, a felszeletelt lilahagymát, a fokhagymát és az előzőleg lepirított kolbászkarikákat. Kanalazunk rá a passzírozott paradicsomból, ráöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és nyakon öntjük a forró vízzel. Alaposan átkeverjük és kb. 15-20 percig közepes lángon, néha kevergetve főzzük. Reszelt parmezánnal tálaljuk.[caption id="attachment_12154865" align="aligncenter" width="1024"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption] [/spoiler]

www.streetkitchen.hu

Munkából hazaesve nem nagyon vágyik az ember másra, mint egy kiadós pihenésre. Vacsorázni viszont kell és az mindig előnyt jelent, ha gyorsan elkészül az a valami. Hát ez az egylábasos pasta egy jó megoldás lehet, hisz nincs más dolgunk vele, mint ezt a pár hozzávalót felszeletelni, mindet egy lábasba tenni és várni 15 percet, hogy elkészüljön. Lusta vacsikra fel!

Hozzávalók

4 - 6 főre
kevés olívaolaj
1 rúd
kis kolbász
500 g
száraztészta
0.5 db
cukkini
1 fej
lilahagyma
1 marék
koktélparadicsom
2 marék
reszelt parmezán
5 ek
passzírozott paradicsom
2 gerezd
fokhagyma
1 csokor
friss bazsalikom
só, bors
8 dl
forró víz
2 dl
tejszín
A kolbászt felkarikázzuk és egy kevés étolajon lepirítjuk, majd félretesszük. Lekapcsoljuk a tűzhelyet, a lábasba szórjuk a száraztésztát és elhelyezzük rajta a hozzávalókat. A felvágott cukkinit, a félbevágott koktélparadicsomokat, a felszeletelt lilahagymát, a fokhagymát és az előzőleg lepirított kolbászkarikákat. Kanalazunk rá a passzírozott paradicsomból, ráöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és nyakon öntjük a forró vízzel. Alaposan átkeverjük és kb. 15-20 percig közepes lángon, néha kevergetve főzzük. Reszelt parmezánnal tálaljuk.[caption id="attachment_12154865" align="aligncenter" width="1024"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption] [/spoiler]

Ha tetszett az Egylábasos pasta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept