Street Kitchen

Egyserpenyősalmástarjabulgurral

Egyserpenyős almás tarja bulgurral

Hozzávalók
50 g
vaj
4 szelet
sertéstarja
(kb. 130 g/szelet)
só, bors
3 - 4 ek
olaj
2 db
alma
(kb. 320 g)
2 ek
méz
2 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
0.5 mk
morzsolt kakukkfű
250 ml
almalé
100 ml
fehérbor
(almalével helyettesíthető)
200 ml
alaplé
250 g
bulgur
1 csokor
petrezselyem
2 tk
mustár

Elkészítés

Az egyserpenyős almás tarja elkészítéséhez először egy serpenyőt közepesen erős lángon felhevítünk. A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd 1-2 evőkanál olajon mindkét oldalukat kérgesítjük, aztán egy deszkára szedjük és félretesszük.

Közben megtisztítjuk az almát, 8-10 cikkre vágjuk, és a forró serpenyőben 2-3 perc alatt lepirítjuk. Teszünk rá egy evőkanál mézet, összeforgatjuk, majd ezt is félretesszük.

A serpenyőbe locsoljuk a maradék olajat, és megdinszteljük rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Enyhén sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, és felöntjük az összes folyadékkal. Felforraljuk, majd beleszórjuk a bulgurt és az előpirított almacikkeket, a tetejére fektetjük a tarjaszeleteket, majd fedő alatt, közepesen erős lángon, kb. 15 perc alatt készre pároljuk. További 10 percig pihentetjük.

Végül beletesszük a vajat és a felaprított petrezselymet, belekanalazzuk a mézet, valamint a mustárt, összekeverjük, és már tálalhatunk is.

egyserpenyos-almas-tarja-bulgurral-2-scaled.jpg
Egyserpenyős almás tarja bulgurral

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Még több tarja, ha nem jön be az almás:

Sörben párolt tarja káposztás nudlival

Sült tarja savanyú káposztával és krumplival

Fokhagymás tarja juhtúrós puliszkával

www.streetkitchen.hu

Didergős téli estékre való, kellőképpen maszkulin vacsiötletet keresel? Tessék! Ha játszotok a bor-almalé arányával, más-más ízű lesz a végeredmény.

Hozzávalók

4 főre
50 g
vaj
4 szelet
sertéstarja
(kb. 130 g/szelet)
só, bors
3 - 4 ek
olaj
2 db
alma
(kb. 320 g)
2 ek
méz
2 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
0.5 mk
morzsolt kakukkfű
250 ml
almalé
100 ml
fehérbor
(almalével helyettesíthető)
200 ml
alaplé
250 g
bulgur
1 csokor
petrezselyem
2 tk
mustár

Az egyserpenyős almás tarja elkészítéséhez először egy serpenyőt közepesen erős lángon felhevítünk. A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd 1-2 evőkanál olajon mindkét oldalukat kérgesítjük, aztán egy deszkára szedjük és félretesszük.

Közben megtisztítjuk az almát, 8-10 cikkre vágjuk, és a forró serpenyőben 2-3 perc alatt lepirítjuk. Teszünk rá egy evőkanál mézet, összeforgatjuk, majd ezt is félretesszük.

A serpenyőbe locsoljuk a maradék olajat, és megdinszteljük rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Enyhén sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, és felöntjük az összes folyadékkal. Felforraljuk, majd beleszórjuk a bulgurt és az előpirított almacikkeket, a tetejére fektetjük a tarjaszeleteket, majd fedő alatt, közepesen erős lángon, kb. 15 perc alatt készre pároljuk. További 10 percig pihentetjük.

Végül beletesszük a vajat és a felaprított petrezselymet, belekanalazzuk a mézet, valamint a mustárt, összekeverjük, és már tálalhatunk is.

egyserpenyos-almas-tarja-bulgurral-2-scaled.jpg
Egyserpenyős almás tarja bulgurral

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Még több tarja, ha nem jön be az almás:

Sörben párolt tarja káposztás nudlival

Sült tarja savanyú káposztával és krumplival

Fokhagymás tarja juhtúrós puliszkával

Ha tetszett az Egyserpenyős almás tarja bulgurral receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept