A lila hagymát vékony félfőre szeleteljük és beletesszük egy magasabb falú edénybe a sóval, a cukorral, a balzsamecettel, a kakukkfűvel és a vízzel együtt.
Fedő alatt, alacsony hőmérsékleten nagyságrendileg 1-1,5 óra alatt megfőzzük a lekvárt. Az a lényeg, hogy lágy állagúra főzzük a hagymát és egy kis folyadék még maradjon alatta, hogy mikor kihűtjük, ne egy ragacsos, sűrű massza legyen belőle.
Ha a folyadék nagyon elpárologna alóla, akkor bátran pótoljuk egy kis vízzel. A kész hagymalekvárt csírátlanított befőttesüvegbe kanalazzuk és mehet is a hűtőbe, ahol 2 hétig simán eláll.
Egyszerűhagymalekvár

Hagymából lekvár, na még mit nem…. pedig dehogynem! Mentsd el ezt az alapreceptet, amit szinte bármilyen fűszerrel vagy aszalt gyümölccsel kombinálhatsz. Hamburgerbe, sült húsokhoz pazar kísérő.
Ez az egyszerű hagymalekvár mindenkit levesz a lábáról!
Hozzávalók
Elkészítés
A lila hagymát vékony félfőre szeleteljük és beletesszük egy magasabb falú edénybe a sóval, a cukorral, a balzsamecettel, a kakukkfűvel és a vízzel együtt.
Fedő alatt, alacsony hőmérsékleten nagyságrendileg 1-1,5 óra alatt megfőzzük a lekvárt. Az a lényeg, hogy lágy állagúra főzzük a hagymát és egy kis folyadék még maradjon alatta, hogy mikor kihűtjük, ne egy ragacsos, sűrű massza legyen belőle.
Ha a folyadék nagyon elpárologna alóla, akkor bátran pótoljuk egy kis vízzel. A kész hagymalekvárt csírátlanított befőttesüvegbe kanalazzuk és mehet is a hűtőbe, ahol 2 hétig simán eláll.

Elkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: kb. 1-1,5 óra
Készítsd el nagyobb adagban, mert hidd el, gyorsabban fogy, mint gondolnád. Pár üveg hagymalekvár mindig jól jön!
További alapreceptekért nézz körbe az oldalon, de mutatunk mi is párat:
Ha tetszett az egyszerű hagymalekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



